Hoofdklasse heren: Play-offs gaan van start

Er wordt dit jaar een nieuwe kampioen van de Hoofdklasse gehuldigd. Oranje-Rood, de opvolger van Oranje Zwart, liep de play-offs op de laatste speeldag mis ten faveure van Kampong. De Utrechters beginnen woensdag met een thuiswedstrijd tegen Bloemendaal, dat als eerste eindigde in de competitie. Het andere duel gaat tussen Rotterdam en Amsterdam, dat vorig jaar verliezend finalist was.

Bloemendaal-Kampong

Kampong verzekerde zich net als vorig seizoen op de laatste speeldag van de Hoofdklasse heren van een ticket voor de play-offs. Het is voor de zesde maal op rij dat de Utrechters zich plaatsen voor het hoofdgerecht van het seizoen. Slechts één keer haalde Kampong de finale, in 2015 tegen Oranje Zwart. Bloemendaal, dat al langer was verzekerd van de play-offs, keert na een jaar afwezigheid weer terug. Sinds de invoering van de play-offs in het seizoen 1994-1995 werden de Mussen acht keer kampioen. Dat deed de ploeg voor het laatst in 2010. Vier jaar later verloor Bloemendaal de finale van Oranje Zwart. Het was ook de laatste keer dat de ploeg zo ver reikte. Bloemendaal en Kampong troffen elkaar in 2015 voor het laatst in de play-offs. Kampong was na drie duels de sterkste.

Rotterdam-Amsterdam

Amsterdam hoopt dit seizoen wel met de beker in handen te staan. Vorig jaar was de ploeg er dichtbij, maar moesten de Amsterdammers in drie wedstrijden het hoofd buigen voor Oranje Zwart. De laatste titel voor Amsterdam dateert alweer van 2012. Rotterdam moest de afgelopen twee jaar vanaf de zijkant toekijken. De ploeg doet voor de achtste keer mee aan de play-offs en won de titel in 2013. Het is tot nu toe de enige titel van de Rotterdammers. Amsterdam en Rotterdam speelden in 2012 voor het laatst tegen elkaar in de play-offs. Dat was toen de finale die door de Amsterdammers in twee duels werd gewonnen.

Programma:

Woensdag 10 mei
20.30 uur: Kampong-Bloemendaal
20.30 uur: Rotterdam-Amsterdam

Zaterdag 13 mei
15.35 uur: Bloemendaal-Kampong
15.35 uur: Amsterdam-Rotterdam

Zondag 14 mei
15.35 uur: Bloemendaal-Kampong *
15.35 uur: Amsterdam-Rotterdam *

* Indien noodzakelijk

Club Deelnames Kampioenschappen Finalist Halve finales
Amsterdam 17 6 6 4
Bloemendaal 21 8 4 8
Rotterdam 8 1 1 5
Kampong 6 0 1 4

Comments (2)

  1. jesse larson

    Two great match-ups.

    Will there be video streaming of the playoff games?

    In the U.S.? (fingers crossed)

    Any links would appreciated.

  2. The NOS (www.nos.nl) will sometimes offer live streaming, but not always. I’m not sure whether they’re planning to do so for the semis this year.

Reageer

Contact Us