Collot d’Escury: ‘Als iedereen meedoet, denk ik dat we de play-offs halen’

nc

De heren van Amsterdam zijn overtuigend van start gegaan in de hoofdklasse zaalcompetitie en nemen dan ook de leiding poule B. Amsterdam verdediger Niek Collot d’Escury praat over de prestaties van zijn team en zijn verwachtingen voor de rest van het seizoen.

Enkele maanden geleden maakte Collot d’Escury zijn debuut op het veld bij de heren van Amsterdam. Voor de jongeling betekent dit dat het grote werk nu echt begonnen is. “Vorig jaar trainde ik al mee met Amsterdam heren 1. Nu heb ik inderdaad mijn debuut mogen maken en dat bevalt me tot nu toe goed,” zegt de Amsterdammer. “Qua spel gaat het ook steeds beter en ik probeer me zo goed mogelijk op te trekken aan het niveau.”

Ook in de zaal doet de jongeling voor het eerst mee met het eerste van Amsterdam. Collot d’Escury wist dan ook nog niet helemaal wat hij van de prestaties van zijn team moest verwachten. “Ik weet dat we met jongens als bijvoorbeeld Tigges, Pruyser en Rohof veel kwaliteit hebben. Op het veld weet ik waar we toe in staat zijn. Ik krijg in de zaal veel speeltijd, dus ik hoop dat we ook hier de play-offs kunnen halen. Als iedereen bij ons mee doet, denk ik dat dit mogelijk is,” verteld het Amsterdamse talent. “We hebben met Amsterdam eigenlijk niet eens echt veel getraind, voorafgaand aan het zaalseizoen. Maar doordat enkelen van ons al met het Nederlands hebben getraind, is er toch best een goede voorbereiding geweest.”

Aankomend weekend is er geen speelronde in de zaalcompetitie. Voor Collot d’Escury betekent dat een rustig weekend. “Er zitten bij ons dus heel wat jongens in de selectie van het Nederlands zaalteam. Zij zijn zich aan het voorbereiden op het EK. Ook zitten er een aantal in het Nederlands elftal veld, dus die zijn daar mee bezig. Volgens mij heeft de rest het daarom vrij rustig de komende week,” zegt de negentien jaar jonge speler. Ook Collot d’Escury stond al op de trainingslijst van het Nederlands zaalteam, maar mocht helaas nog niet mee naar het EK in Wenen, dat zal plaats vinden van 17 tot 19 januari.

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.