Kampong coach Alexander Cox: ‘Kempi is hot’

Kampong won gister met 5-0 van Pinoké. Uitblinker was volgens het AD/Utrechts Nieuwsblad middenvelder Robbert Kemperman.

Kampong Pinoke MdW Kemperman de wijn bomans

Credit: Maurice de Wert

De ‘Kemperman-show’ begon volgens het dagblad al in de tweede minuut, toen hij na een individuele actie op het middenveld met zijn backhand Constantijn Jonker bediende voor de 1-0. Ook bij de 2-0 is Kemperman belangrijk. Hij dolt het halve Amsterdamse team uit, waarna de bal via oud-Kampongkeeper Diederik Mars voor de voeten van Thierry Brinkman rolt. Het laatste goal is voor de uitblinkende middenvelder zelf. Na een lange solo rondt hij prachtig af. Ook Kampong coach Alexander Cox ziet dat zijn speler het geweldig doet. “Kempi is hot. Ongrijpbaar. Hij is al weken fantastisch. Hij kent dit jaar beter zijn rol. Hij weet dat hij op de voorgrond mag treden en dat doet hij dan ook, zowel op het veld als in de kleedkamer.” Wel geeft de coach aan de individuele krachten van Kemperman ook gevoed worden door stille krachten als Sjoerd de Wert die in de ogen van de coach ‘oerdegelijk en sterk speelt’.

Coach Cox vindt het knap hoe zijn team zondag speelde. “We hebben met veel energie naar de EHL toegeleefd. Dat kost kracht en dan merk je dat we door de week wat minder scherp zijn.(..) Het Europese avontuur heeft ons ook veel zelfvertrouwen gegeven.”

Kampong staat nu op de vijfde plaats maar vrijdag spelen ze nog de lastige inhaal wedstrijd tegen Oranje Zwart. Bij winst komen ze op een gelijk aantal punten als de Eindhovenaren en zullen ze met hen de derde plek bekleden.

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

kamponger

Nou kampong mag wel oppassen dat voor OZ die zijn bloedlink op het moment, beste verdediging van de hoofdklasse daar komt zelfs Kempi moeilijk langs.

Aal

Heb OZ met en zonder paki’s gezien. Vind ze beter zonder. Wordt sneller en directer gecombineerd zonder die jongens (die overigens wel echt kunnen hockeyen, maar vaak vertragen). Balkie gaan ze bij OZ in defensie wèl missen komende weken. Maar alles bij elkaar is dit by far de sterkste selectie. (Nog) niet altijd het sterkste team. Geef Kampong wel een kans.
@kamponger: sterkste defensie? tegen schaerweyde gisteren drie goals tegen…

hockey.

Sterkte Marcel!!! We zullen vrijdag wel zien wat het wordt. Twee sterke ploegen tegen elkaar, hoop dat Mink weer zo trefzeker is als zondag.

Kamponger

@Aal, ja dat is wel punt. Maar als je de jongens achterin tegenover die van enige andere defensie zet, denk ik dat OZ beter is. Je hoeft ook niet de hele wedstrijd 100% scherp te zijn, tegen schaerweyde niet tenminste. Al had het nog 4-5 kunnen worden. Maar bijv. tijdens play-offs vorig jaar had kampong op OZ niets in te brengen Jonker heeft toen nauwelijks kansen gehad.

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.