De Ruiter: ‘Moet gewoon nog niet teveel van mezelf verwachten’

Roel Ubels

De dames van Laren kennen een enigszins valse start van de tweede seizoenshelft. Als koploper kwamen ze de winterstop uit maar na een verliespartij tegen Hurley en een gelijkspel tegen Oranje Zwart staat het team uit het Gooi nu derde en zag het ook nog Fieke Holman uitvallen met een gebroken wijsvinger. Daartegenover staat wel de terugkeer van Macey de Ruiter die afgelopen zomer haar kruisband scheurde. Ondanks de mindere resultaten heeft ze toch genoten van haar rentree.

Roel Ubels

Credit: Roel Ubels

“Ik had voor de eerste competitiewedstrijd natuurlijk wel al oefenwedstrijden gespeeld maar alsnog was die eerste wedstrijd heel bijzonder en heb ik er vooral van genoten,” vertelt de spits. Hoewel ze het volste vertrouwen in haar knie heeft merkt ze wel dat ze niet gelijk terug was op haar oude niveau. “Ik heb geen last of pijn maar ik heb wel weer gewoon opnieuw moeten leren lopen, dribbelen en dus ook hockeyen. Ik ga met kleine stapjes vooruit en moet nog niet teveel van mezelf verwachten maar langzaamaan gaat het beter en durf ik weer acties te maken en vol het duel in te gaan.”

Helaas voor de Ruiter heeft ze haar rentree nog niet kunnen opfleuren met een overwinning. Na de 3-1 nederlaag tegen Hurley speelde Laren afgelopen zondag gelijk tegen Oranje Zwart. Volgens de spits liet haar team het vooral in de eerste helft liggen. “We waren toen gewoon niet alert en allemaal een stapje later dan OZ. De tweede helft waren we veel feller, slimmer en agressiever. Zonde dat we dat in de eerste helft niet hebben laten zien dan was het een hele andere wedstrijd geworden en hadden we de drie punten denk ik wel in Laren gehouden.”

Naast de Ruiter staat ook teamgenoot Naomi van As al het hele seizoen langs de kant. Zij scheurde haar kruisband enkele weken voor de spits en na het uitvallen van Fieke Holman is het voor de Larensche formatie te hopen dat ook haar rentree niet lang meer op zich zal laten wachten. Hoewel de Ruiter niet durft te zeggen wanneer haar lotgenoot weer mee zal spelen denkt ze dat het niet lang meer zal duren. “Ik heb met ongeveer alle oefenwedstrijden meegedaan en daarom kon ik ook zondag meespelen. Maar met haar (van As, red.) gaat het ook heel goed dus die zal zeker weer snel met ons op het veld staan.”

Of het aankomende vrijdagavond zal zijn is niet bekend maar het zou voor Laren geen overbodige luxe zijn. Dan staat namelijk de topper in- en tegen Den Bosch op het programma. De Ruiter heeft er wel vertrouwen in. “Als wij ons eigen spel spelen, er vol voor gaan en zondag spelen zoals we tegen OZ in de tweede helft speelden kunnen we het hun zeker moeilijk maken. Het gaat in ieder geval een hele spannende wedstrijd worden, dat weet ik zeker.”

 

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

EN

Waarom staat van As die eerder geblesseerd raakte dan de Ruiter nog niet op het veld?

Als ze niet snel haar rentree maakt dan gaat ze het WK echt niet halen.
Ze moet toch snel wedstrijdritme op gaan doen nu?

Vorm is King roept Caldas altijd.

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.