Donkers: ‘Play offs niet realistisch maar dromen kan altijd’

Credit: Roel Ubels

MOP won afgelopen zondag met 2-1 van Laren. Men zou dit verrassend kunnen noemen maar op de één of andere manier heeft de ploeg uit het Gooi het altijd lastig tegen de dames uit Vught. Vorig jaar won MOP thuis met 5-1 en de heenwedstrijd in Laren dit seizoen werd maar nipt met 1-0 gewonnen door de koploper. Toeval of zijn de vrouwen van MOP gewoon goed opgewassen tegen het Larensche geweld?

MOP-spits Jolijn Donkers weet het ook niet precies. “Het is niet zo dat we denken, oh Laren die pakken we wel. Het is natuurlijk een heel goed team en zo’n wedstrijd is altijd een uitdaging. Maar ook afgelopen zondag ging het heel gelijk op. In de tweede helft kwamen pas de echte kansen, vooral uit corners. Wij maakten ze net wat beter af dan Laren.”

Lang stond het gelijk in Vught, pas in de 66e minuut weet Donkers haar team uit een strafcorner naar de overwinning te schieten. “Ja, dat was wel leuk ja,” zegt de spits. “Ik besefte het ook niet helemaal. Als ik het zo van de toeschouwers hoorde was het een heel spannende wedstrijd om naar te kijken. In het veld merk je daar toch minder van.”

MOP draait dit jaar een sterk seizoen. Vorig jaar eindigde de ploeg met 22 punten. Nu, net over de helft van het seizoen hebben ze er al 21 en staan ze op een mooie vijfde plek. Het gat met de nummer vier is acht punten. Als Donkers realistisch is dan denkt ze niet dat een play off plek haalbaar zal zijn, maar zegt ze, dromen kan altijd.

Naast de euforie van de drie punten winst tegen de koploper kregen Donkers en haar teamgenoten zondag na de wedstrijd ook minder goed nieuws. De Engelse Sophie Bray en Shona McCallin bleken namelijk uit Vught te vertrekken, een beslissing die al langer in de lucht hing. Donkers vertelt: “Ze zijn het afgelopen seizoen heel veel op en neer gevlogen door verplichtingen met het Engelse nationale team en in het weekend waren ze dan weer hier. Soms vlogen ze zelfs pas op zaterdagavond terug en je merkt dan wel dat het zwaar was voor hun. Dan voel je ook dat die beslissing een keer moet komen maar ik vind het heel jammer dat ze weggaan.”

Zondag leek er nog een buitenlandse teamgenoot uit te vallen. De Poolse Natalia Wisniewska verstapte zich en verdraaide haar knie. Dezelfde knie waardoor ze eerder dit seizoen al enkele wedstrijden moest missen. Hoe erg de situatie is weet Donkers nog niet precies. “Ze had zondag wel goed last maar voor haar gevoel was het niet zo erg als de eerste keer.” Het is te hopen dat Wisniewska er zondag weer bij kan zijn. Dan mag de formatie uit Vught op bezoek bij Amsterdam. Donkers verwacht een lastige wedstrijd waarin ze veel zullen moeten rennen. Toch ziet ze wel een manier om ook daar wat puntjes te sprokkelen. “Als we in onze taak blijven hockeyen dan staat het team gewoon en dan kun je misschien op die manier kansen pakken. Maar dat is ook geheel afhankelijk van de wedstrijd. De wedstrijd van afgelopen zondag heeft in ieder geval vertrouwen gegeven.”

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.