Floortje Engels stopt met tophockey

Floortje Engels

In een persbericht hebben Floortje Engels en haar club, Kampong, donderdag laten weten dat de keepster bezig in aan haar laatste maand in de hoofdklasse. 20 jaren tophockey worden aan het eind van dit seizoen afgesloten.

Via Amersfoort, SCHC en Amsterdam kwam Engels twee jaar geleden bij Kampong onder de lat staan. Op dat moment had ze net afscheid genomen van het Nederlands elftal waar ze acht jaar onderdeel van uit maakte.

In het persbericht zegt Engels: ‘Toen ik twee jaar geleden bij Kampong kwam was ik net gestopt als international. Doordat ik al in Utrecht woonde en werkte kon ik dat beter met hockey combineren. Bij Kampong ben ik een heel ambitieus team gekomen. Ik heb hier enorm veel plezier gehad en ben blij dat ik mijn steentje heb bij gedragen aan de groei die dit team heeft doorgemaakt. Ik weet nog niet wat ik na dit seizoen aan sport ga doen. Misschien ga ik wel op lager niveau hockeyen, maar dan in het veld. Ik keep op 30 maart mijn laatste wedstrijd, daarna sta ik waarschijnlijk niet meer in de goal.”

Haar coach, Stijn van Roosendaal, vertelt dat Engels altijd wil winnen en altijd de wil heeft om beter te worden. “Ze is enorm toegewijd aan topsport. Ze draagt dit ook over aan de rest van het team. Door haar winnaarsmentaliteit is Floortje heel belangrijk geweest voor de ontwikkeling van dit jonge team. Ze heeft niet alleen veel punten gehaald op het veld. Ook buiten het veld heeft ze haar medespelers beter gemaakt.”

Bekijk hier het filmpje dat KampongTV eerder met Engels maakte.

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Kampong

Wordt een druk zomertje, gaan veel spelers/ speelsters en (jeugd)trainers weg.

Het geld is op.

zeurpiet

@ Kampong: Moet t gelijk weer zo?

Floortje die de afgelopen 2 jaar veel heeft bijgedragen aan dames 1, ziet dat play-offs er niet meer in zitten en nu gedurende het seizoen al plaats maakt voor haar opvolgster, zodat deze volgend seizoen zoveel mogelijk ervaring heeft opgedaan. In mijn ogen keuze in het belang van het team! En na haar verdiensten is ‘t niet netjes om weer hierop te zeuren.

Aard

Nou, dan hebben we dat ook weer gehad. Ik las het berichtje eerst op hockey.nl en daar vertelde ze gelukkig wordt van hockey.Toen moest ik wel even grinniken want als ik aan Floortje Engels denk, dan denk ik aan tenenkrommende interviews waarin ze haar teleurstelling over het een of het ander zelden onder stoelen of banken kon steken. Floortje, bedankt en succes verder.

Erik

Was altijd een goede keepster. Helaas de pech gehad dat ze achter de Roever zat in eerste instantie en toen heel snel haar plaats in Oranje kwijtraakte aan Sombroek.

Kampong heeft gelukkig de opvolging al in huis. Heerbaart echt een talent. Hopelijk wil ze voor Oranje blijven spelen, want naast Sombroek (en Veenendaal) hebben we maar weinig echt goede keepsters. Veel net-niet (hopelijk kunnen die nog wat stappen maken, maar vraag het me af).

Frans

@Erik, er lopen nog wel meer goede keepsters rond hoor, kijk bv alleen maar naar Remmerswaal bij hdm. Pakt geregeld punten voor hdm. Zou eigenlijk nog steeds bij Jong Oranje moeten zitten, doet niet onder voor Veenendaal en is constanter dan Van Duivenboden. Overigens zijn alle genoemde namen beter dan Meijer die nu weer bij Oranje wordt opgeroepen. Blijkt maar weer dat een goede hockeycoach niet altijd verstand van hockeykeepers heeft. Of zou het toch om andere zaken gaan…
Engels is een goede keepster, heeft een mooie carriere achter de rug. Begrijpelijk dat ze nu voor andere zaken kiest.

Erik

Alleen is Remmerswaal wel heel vaak geblesseerd. Onzekerheid dus tijdens een seizoen.

Franske

Floortje is wat je noemt n voorbeeld voor veel andere keepsters en n geweldig mens heb haar n paar keer meegemaakt op n clinic leuk en tijd genoeg voor iedereen. En was veel beter destijds dan de Roever maar dat wist iedereen toen al behalve de toenmalige bondscoach .

Erik

@Franske, klopt idd maar maakt op dat moment niet viel uit wie er in de goal stond. Want dat team was echt verschrikkelijk goed! Zo’n verschil met het team dat er nu staat.

liefhebber

Waar blijven de beelden van Kampong-TV met de doelpunten uit de dameswedstrijd Hurley – Kampong van vrijdagavond?

CCC

@Liefhebber:
Ik denk niet dat menig Kampong-fan zit te wachten op de wedstrijdbeelden van vrijdag… wat een afgang…. Niets negatiefs over Floortje overigens in die wedstrijd….

Jan R.

@CCC, Heb je de wedstrijd gezien?
In de eerste helft had Kampong 5 kansen 0 goals. Cox liet zien dat ze international is. Hurley had 3 kansen 3 goals…

Frans

@Erik, Remmerswaal vaak geblesseerd? Begin dit seizoen heeft ze inderdaad vijf wedstrijden gemist vanwege een knieblessure. Verder heeft ze alles gespeeld ook vorig seizoen in de jeugd en oranje. Elke gemiste wedstrijd is voor een sporter er een teveel, maar blessures horen (helaas) bij de sport.
Afgelopen dubbel weekend was ze wederom belangrijk voor hdm, waarbij ze gisteren de ‘strijd’ met Sombroek in haar voordeel besliste.
Met haar 18 jaar hoort ze tot de top vier keepsters van de Hoofdklasse (Sombroek, Cox, Remmerswaal, Veenendaal).

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.