Goedegebuure hoopt zondag tegen Amsterdam zijn rentree te maken

Jeroen Roosen

Laren keeper Laurens Goedegebuure zag gister in Tilburg vanaf de zijlijn hoe zijn team het eerste punt van het seizoen pakte. Goedegebuure raakte een aantal weken geleden in de wedstrijd tegen Hurley geblesseerd aan zijn schouder maar is op de goede weg terug. We spraken hem over de wedstrijd, de komst van Doerner en zijn eigen naderende rentree.

Goedegebuure, die vorig jaar nog bij SCHC keepte, zag bij zowel Laren als Tilburg wat zenuwen bij aanvang van de wedstrijd. Voor zijn team betekende dit een slechte eerste tien minuten. “We hadden een zwak begin, binnen tien minuten stonden ze 2-0 voor dus we liepen al gelijk achter de feiten aan. Hetzelfde gebeurde in de tweede helft, toen lieten we ze ook in de beginminuten gelijk op voorsprong komen. We waren te gehaast.” Afgezien van de beginperiodes zag hij ook goede fases bij de club uit het Gooi. “Tilburg had moeite wanneer wij in hoger tempo speelden. Het is jammer dat we dat niet konden omzetten in doelpunten. Beide ploegen hebben sowieso weinig op goal geschoten,” aldus de keeper. Waarom zijn team het in de beginfases ‘weggeeft’ weet Goedegebuure niet. “Als ik daar het antwoord op wist, hadden we het kunnen verhelpen. Ik denk een stukje onvolwassenheid in de ploeg. We hebben veel jonge spelers met minder ervaring die eigenlijk een beetje overrompeld worden. Het zijn allemaal goede hockeyers maar ze moeten in de wedstrijd groeien.”

Om wat meer ervaring in het team te brengen is de hulp ingeroepen van Australiër en oud-Laren speler Luke Doerner. Zoals het er nu naar uitziet zal hij in de wedstrijd van 10 november tegen Kampong zijn opwachting maken. Goedegebuure denkt dat Doerner met zijn ervaring meer stabiliteit in het team kan brengen. “En dan heb ik het nog niet eens over zijn hockeykwaliteiten want ook die zouden ons door de wedstrijd heen kunnen slepen. En dan bedoel ik niet alleen het slepen van de corner slepen,” grapt de keeper. Naast Doerner hebben de Larinezen ook de Indiase speler Bobby Singh nog op de lijst staan. Goedegebuure denkt niet dat ook hij op korte termijn naar Laren zal komen. “Doerner heeft een Laren verleden, de club en de coach kennen hem en visa versa. Van Singh weten we niet hoe goed hij bij de club zou passen. Iedere speler heeft tijd nodig om aan een club en een team te wennen en in de fase waarin wij nu zitten is die tijd er bijna niet.”

Goedegebuure had gehoopt tegen Tilburg zijn eigen ervaringen weer mee het veld in te kunnen nemen. Helaas bleek deze wedstrijd nog te vroeg te komen. Achteraf is hij blij met dit besluit. “Ik was er fysiek gezien gewoon nog niet klaar voor en we hebben gelukkig niet verloren.” Op dit moment gaat het goed, hij is nog niet 100% hersteld maar hij traint elke dag om zijn schouder sterker te maken en is nu aan het kijken met welke brace hij het beste kan keepen. Afgelopen vrijdag stond hij voor het eerst weer met zijn team op het veld. Stoppen en slaan ging goed, alleen het spelen van duels ging hij nog uit weg. “Het is een stukje angst en het gevoel van die schouder die nog niet sterk genoeg is. De kans dat het dan weer gebeurt is dan te groot.”

Aankomende woensdag traint de onfortuinlijke keeper weer ‘gewoon’ twee keer mee met zijn team. Als hij alle testen en trainingen goed doorstaat is de kans volgens Goedegebuure groot dat hij zondag tegen Amsterdam weer op het veld zal staan.

 

 

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Frankje

Ik denk dat er wel meer zijn die dat hopen…

Hockeykenner

Prima keeper voor Laren. En nu punten pakken.

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.