Jonker: ‘Moeilijk te zeggen wanneer ik weer bij Oranje aansluit’

Credit: Rob Visser

Onlangs ging Amsterdam spits Kelly Jonker onder het mes om geopereerd te worden aan haar schouder. De revalidatie verloopt tot nu toe voorspoedig vertelt de spits die hoopt hierna voor altijd van de schouder problemen verlost te zijn en half maart weer op het veld te kunnen staan.

Credit: Rob Visser

Credit: Rob Visser

Al enige tijd hield de schouder van Jonker haar regelmatig aan de kant. Hierom maakte de snelle aanvalster enige tijd geleden de keuze om zich te laten opereren. “Het gaat goed,” praat Jonker bij. ”De revalidatie loopt zoals verwacht. De pijn wordt minder en ik kan mijn schouder weer volledig bewegen.” De Amsterdamse hoopt na haar herstel eindelijk van haar schouderprobleem verlost te zijn. “Deze operatie doen ze alleen als er een recidief optreedt, wat bij mij het geval was. Door een stukje bot voor mijn schouder te plaatsen, hopen ze meer stabiliteit te creëren. Nu zou mijn schouder er niet meer uit moeten schieten,” zegt Jonker hoopvol.

Oranje

De drieëntwintig jarige Oranje-aanvalster is inmiddels al enige tijd aan het herstellen en wederopbouwen. Natuurlijk heeft ze het nodige gedaan om fit te blijven. “Ik ben sinds een paar weken begonnen met krachttraining,” vertelt Jonker. “De focus ligt nu op coördinatie van mijn schouder en schouderblad en rustig opbouwen van de kracht van mijn spieren. Ook kan ik rennen om fit te blijven. Ik heb half februari een controle bij de arts. Ik hoop als die controle goed is dat ik dan groen licht krijg om met hockey te beginnen.” Wanneer ze zich dan weer bij het Nederlands elftal voegt vindt ze nu nog moeilijk te zeggen. “Ik denk dat ik eerst volledig met Amsterdam mee moet trainen voordat ik weer aansluit. Ik kan nu nog niet zeggen hoe snel het hockeyend zal gaan.” Om toch betrokken te blijven bij het team, zal de Amsterdamse hen af en toe in Papendal bezoeken om bij de mentale sessies aanwezig te kunnen zijn.

Amsterdam

Uiteraard begint voor de hoofdklassedames over niet al te lange tijd de tweede seizoenshelft. Amsterdam zal graag weer gebruik kunnen maken van hun voorhoedespeelster. Toch geeft Jonker aan het begin van de tweede seizoenshelft te zullen missen. “Ik hoop halverwege maart aan te sluiten en speelminuten te maken. Hopelijk kan ik dan tijdens de play-offs weer voluit spelen.” Jonker zit elke dag in de sportschool, maar heeft door haar blessure wel wat extra vrije tijd. “Die gebruik ik om de mensen die ik normaal gesproken minder zie, nu meer te kunnen zien,” vertelt ze. Toch zal menig hockeyliefhebber uitkijken naar het moment dat Jonker haar ‘vrije tijd’ weer invult door op de velden te floreren met haar uitzonderlijke aanvallerskwaliteiten.

 

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.