Joost Bellaart weg bij de heren van Laren

Joost-Bellaart-Coach-400x600

Hockeyclub Laren meldt dat Joost Bellaart direct weg is bij de heren van Laren. Bellaart legt na bijna anderhalf seizoen zijn functie neer. Bert Bunnik neemt vanaf deze week zijn taken over. Hans Streeder blijft aan als trainer. 

Het jonge team uit het Gooi heeft dit seizoen uit tien wedstrijden nog maar één punt weten binnen te halen. Commissaris tophockey Pim Claassen zegt op de site van de club dat Laren dit jaar de selectie van de eerste teams aanzienlijk heeft verjongd. “Bij Heren 1 zien we dat er een extra inspanning nodig is om het niveau dat dit team kan halen ook daadwerkelijk te bereiken. Hiertoe vragen we extra tijd en energie van het begeleidingsteam. Dit knelt helaas met andere werkzaamheden van Bellaart.”

Bert Bunnik zal de vervanger zijn. Bunnik is oud-speler – en coach van hockeyclub Laren en is bekend met de huidige ambities van de club. Patrick Faber, oud-international en oud-Larenspeler, zal als manager toetreden tot het begeleidingsteam.

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Bart

Wat een mooi verhaal van laren! Benieuwd wie dat heeft verzonnen! Zeg dan gewoon dat die bellaart op geen enkele manier functioneert? Dat heeft hij nooit ergens gedaan! Wel goed voor de club, maar slecht voor de financien! De man(nen) zal wel een zak geld krijgen!

amsterdam

Bunnik zweeft al weken rond het eerste van Laren. Plotselinge belangstelling voor zijn oude club. Doorgestoken kaart. Armoede ze wisten waar ze met Bellaart aan begonnen. nu ze onderaan staan;paniekvoetbal

hans

Beetje vreemde reacties, maar ook typisch Nederlands.

Bart

@hans

Verklaar je nader hans!

hans

@Bart, Er komt een persbericht en gelijk weet iedereen hoe het zit, en worden er mensen afgezeken.

Misschien heel misschien zijn beide partijen wel goed uit elkaar gegaan, het is zo makkelijk om van alles te roepen zonder dat we ervan af weten.

Busvervoer

Nu gaat laren punten pakken. De “marc lammers” magie krijgt vervolg via Bertje B.

Bart

@hans

Maar dit gelooft toch niemand? Er moet meer energie in heren 1 maar die tijd heeft bellaart niet! Conclusie: bellaart moet eruit? Als ze echt zo blij met hem waren hadden ze streeder wel een training extra laten doen zonder bellaart. Toch? Dit is leuk bedacht maar zo verzonnen!

hans

@Bart,jij gelooft het niet, en dat is je goed recht.

Maar de waarheid zal wel ergens in het midden liggen, het is alleen zo makkelijk om gelijk mensen af te zeiken.

Speler

Haal dan ook een topcoach als vervanger en niet Dagobert Bunnik..

haha

Dagobert Bunnik hahahaha….heel grappig!
Is in mijn ogen nooit een slimme keuze geweest Bellaart aan te stellen. Kan me niet voorstellen dat het iemand is die op dit moment in zijn leven nog een groep enorm kan enthousiasmeren.
Gegokt en verloren denk ik. Wat de reden ook mag zijn, is het enige punt voor Laren nu om de groep naar het maximale van hun kunnen te brengen. Als Bunnik hier de aangewezen man voor is, is het een goede keuze…In mijn ogen hebben ze een type Loots/Caldas nodig. Iemand die teambuilding bovenaan de lijst heeft staan. Als je niet zo goed kan hockeyen moet je als team strijd leveren waardoor je punten gaat pakken. Laren kan niet zo goed hockeyen, dus op het andere punt genoeg winst te behalen. Tijd zat voor Laren om nog punten te gaan pakken, maar dan moet het wel als collectief.
Ik ben heel benieuwd of Bunnik dit kan. (heeft hij dit bewezen ergens de laatste jaren??)

Bert

Bert Bunnik zat toch in Brazilië als td van de Braziliaanse hockeybond in voorbereiding op OS 2016? hoe het ook is, Bellaart zou het liefst alleen zondag voor, tijdens en vooral na de wedstrijd op Laren komen. Meer tijd investeren, meer trainen daar heeft hij geen zin in. Begrijp ik ook wel. Vorig seizoen heeft hij ondanks alle kritiek die er op hem is het prima gedaan. Punt is dat selectie van laren nu echt minder is. Ben benieuwd of meer trainen oplossing is, maar ja werkte bij Den Bosch ook…

Busvervoer

de komende 3 wedstrijden gaan ze in geen geval punten pakken.

davdd

Laren wilt wel heel erg graag OVK gaan spelen met de heren 1.

Ik ben bang Laren met dit romantische idee dat ze met deze zet spelers beter maken met als resultaat wedstrijden winnen finaal de plank mis hebben geslagen.

Ze hebben een personality nodig, iemand waarvoor de spelers door het vuur gaan. Als een coach dat niet heeft……… Word wel leuk, volgend jaar SCHC Laren in de OVK, zo degradeert er elk jaar een van district midden.

jan

Laten we het maar afwachten, volgens mij zijn er nog geen 22 wedstrijden gespeeld.

jansen

Vraag me af wie dit team wel aan de praat gaat krijgen. Verbaas me altijd een beetje over de keuze om meteen de coach de laan uit te sturen.
Laren is gewoon niet sterk genoeg dit jaar.

Daarnaast moet men ook niet vergeten dat ze zonder hun eerste keeper hebben gespeeld. Is dat dan de schuld van Bellaart? Lijkt mij niet toch?

Ivm WK Hockey is het misschien wel beter voor laren dat ze iemand hebben die zich 100% kan richten op het team. Wie weet gaat het dan iets beter. Succes!

Gio

@jan: zo is het! Vorig jaar SCHC kansloos onderaan, maar haalden toch nog de play-offs. En daarin geef ik Laren (iedere HK-er) hele hele goede kansen.

Alternatieven

Hahaha, BB die ook nu weer slachtoffers weet te maken! Eerst bij de Bond mensen wegwerken en eruit poetsen (lees 2 bondscoaches) en nu weer bij Laren. Zou mooi zijn als het Laren iets oplevert, maar wederom een ………………….. actie. Sterkte voor Bellaart.

tom

@Alternatieven, wat zeg jij een hoop domme dingen.

Misschien heel misschien wilde de spelers wel niet door met de bondscoaches, zou dat kunnen? dat er evaluatiegesprekken geweest zijn waaruit voortkwam dat er geen samenwerking meer mogelijk was.

En de kwestie nu met Bellaart is dat meneer Bellaart geen extra tijd kon vrij maken die nodig was en dat was al langer duidelijk en dus kwamen beiden partijen tot de conclussie dat het geen zin had om verder te gaan.

Je roept van alles zonder daadwerkelijk op de hoogte te zijn, jammer.

topcoach

Bellaart is een prima coach. Het is geen trainer. Hij kan doordeweeks niet op de club zijn. Zeker in deze tijd waarin Laren er alles aan wil doen directe degradatie te voorkomen wil men meer tijd van de coach. Niet meer dan logisch dat er naar een andere oplossing gezocht wordt.

Nogmaals, niets ten nadele van Bellaart. Blijf het een topcoach vinden!

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.