Marijne: ‘Denk niet dat die derby gevoelens er nog echt zijn’

Sjoerd Marijne

Deze week spelen staan er voor de heren van Den Bosch twee competitiewedstrijden op het programma. Eerst treden ze donderdagavond aan tegen Hurley om de wedstrijd in te halen die na de regenval van enkele weken geleden werd afgelast. Zondag krijgt het team Tilburg op bezoek. Afgelopen week verloor Den Bosch voor het eerst in zeven eerdere ontmoetingen punten bij HGC en ze bezetten nu de tiende plek. Coach Sjoerd Marijne baalde flink van het verlies.

Marijne_vertrekt_b_1322960h

“Ik baalde omdat je duidelijk zag waar het mis ging en dat zijn dingen die gewoon goed te verbeteren waren. We maakten veel technische fouten. Als je ballen niet stopt dan kun je er verder ook weinig mee doen.” Naast het technische aspect miste hij ook een stukje aanwezigheid en betrokkenheid in het spel. Desondanks is hij ervan overtuigd dat zijn team er meer uit had kunnen halen. “HGC is gewoon een keurige ploeg waar we van kunnen winnen. Wij hebben ook onze kansen op punten gehad maar HGC ging er uiteindelijk mee vandoor,” aldus Marijne.

De inhaalwedstrijd tegen Hurley is belangrijk voor de ploeg omdat het zich bij winst helemaal terug-positioneert in de middenmoot. Het verschil met de zevende plek is op dit moment namelijk maar twee punten. Marijne beaamt dat het een belangrijke wedstrijd is. “Ja uiteraard. Hurley zal er in dit soort wedstrijden ook op gebrand zijn punten te pakken. Zeker op zo’n donderdagavond, thuis met eigen publiek. Die avondwedstrijd zijn toch altijd een beetje apart.”

Na het bezoek aan het Amsterdamse Bos hebben de mannen van Den Bosch op vrijdag een loslooptraining waarna ze ook de wedstrijd tegen Hurley zullen bespreken. Zo zullen ze zich voorbereiden op de andere belangrijk wedstrijd van deze week, de derby tegen Tilburg. Twee teams uit het zuiden, beide willen de punten, veel publiek. Komt er dan ook nog een erekwestie bij kijken? Marijne denkt van niet. “Ik weet niet of die derby gevoelens er nog zijn zoals ze er waren. Ik heb er als coach zijnde in ieder geval niet zo’n gevoel bij maar ik weet verder niet hoe dat onder de spelers leeft. Vroeger was dat wel anders maar toen had je ook veel spelers die in het zuiden van teams wisselden. Toen ging bijvoorbeeld Piet Hein Geeris van ons (Den Bosch, red) naar OZ en Jeroen Delmee kwam over van Tilburg naar ons. Nu vind ik spelen in het zuiden vooral fijn omdat ik dan niet zover hoef te rijden.”

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.