Meijer: ‘Mentaal sterker worden heeft prioriteit’

Larissa Meijer_ir_0

Het Nederlands dameselftal is onlangs terug gekeerd van een trainingsstage in Zuid-Afrika. Oranje Zwart keepster Larissa Meijer werd bij deze trip buiten de selectie gelaten omdat ze in de periode daarvoor haar niveau niet haalde. Wel liet Caldas weten vertrouwen te hebben in de 23-jarige keepster.

Maurice de Wert

Larissa Meijer in actie met OZ op het veld. Credit: Maurice de Wert

“Voor Zuid Afrika zei Max (Caldas, red.) al dat ik na de trainingsstage gewoon weer kon aansluiten,” vertelt Meijer. “Daar is hij altijd duidelijk over geweest. Dus ik wist dat we, zodra zij terug kwamen van de trainingsperiode, weer met zijn drieën (Joyce Sombroek, Maartje Cox en Meijer, red) konden gaan uitmaken wie zich bij de uiteindelijke selectie mag voegen.” Om het vertrouwen van de bondscoach terug te winnen, gaat Meijer zich vooral focussen op haar mentale aspecten. “Op technisch gebied zijn er altijd wel punten waar een keepster aan kan werken,” zegt de goalie van OZ. “Ik zat gewoon even wat minder in mijn vel. Ik ben een gevoelsspeler. Als het goed gaat met mijn team, dan gaat het automatisch ook beter met mij. We hebben met Oranje Zwart niet zo’n goede periode achter de rug en dat heeft denk ik invloed gehad op mijn spel. Ik zal me dus gaan focussen op dat ik ook mijn niveau haal als het minder gaat met mijn team. Mentaal sterker worden heeft dus prioriteit.”

Volgend weekend gaat de tweede seizoenshelft op het veld van start. Ter voorbereiding reisde Oranje Zwart af naar Gran Canaria. “We zijn precies een week weggeweest. De internationals waren ook weer aangesloten, dus we hebben ons met een compleet team kunnen voorbereiden,” vertelt Meijer. “We hebben hard getraind en speelden twee oefenwedstrijden tegen het plaatselijk team en die hebben we allebei gewonnen, dus dat ging goed. We hebben daarnaast voornamelijk aan teambuilding gewerkt. We hebben met elkaar weer het vertrouwen opgepakt en kunnen nu fris aan de tweede seizoenshelft beginnen.” De dames van Oranje Zwart staan momenteel achtste en houden zich al lang niet meer bezig met waar ze uiteindelijk zullen eindigen. “We willen echt per wedstrijd het hoogst mogelijke eruit halen en niet meer te ver vooruit kijken. Het teamgevoel is hiervoor erg belangrijk en na Gran Canaria heb ik het gevoel dat het daar weer helemaal goed mee zit. De individuele kwaliteiten zijn er bij ons altijd geweest, maar nu staan ook alle neuzen weer dezelfde kant op en zijn we collectief sterker geworden,” aldus Meijer.

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.