PLay-offs/Play-outs: MOP en Nijmegen winnen eerste duels

Bloemendaal – Nijmegen 0-2

Nijmegen won het eerste duel in de play-offs van Bloemendaal. Morgenmiddag ontmoeten de ploegen elkaar weer en dan heeft Nijmegen in eigen huis genoeg aan een overwinning om zich te handhaven in de hoofdklasse.

De wedstrijd begon kalm, maar Nijmegen had de overhand en kreeg een paar kansen. De ploeg van Rob Haantjes duwde Bloemendaal terug naar eigen cirkel en moest de nul zien te houden. Bij rust stond het nog 0-0 en in het tweede bedrijf kwam de thuisploeg wat meer uit hun schulp. Het doelpunt van Nijmegen zat er aan te komen en die viel dan ook na twaalf minuten spelen in de tweede helft. Yvonne van den Hoorn nam het doelpunt voor haar rekening. Lang bleef de 0-1 op het scorebord staan, want pas in de slotseconde van de wedstrijd scoorde Janneke Woudenberg de 0-2 uit een strafcorner.

Klein Zwitserland – MOP 0-3

Ook MOP won het eerste duel in de play-offs. Als de returnwedstrijd in Vught door MOP gewonnen wordt, zal de ploeg zich handhaven in de hoofdklasse.

De ploeg van Toon Siepman kwam vlak voor rust op 0-1 voorsprong door een treffer van Jolijn Donkers. MOP kwam in het tweede bedrijf goed uit de kleedkamer en gaf Klein Zwitserland nog een tik. Lieke van Wijk nam het tweede doelpunt namens MOP voor haar rekening door de strafcorner te benutten. Twaalf minuten voor tijd mocht het derde doelpunt worden bijgeschreven. De korte hoekslag van Van Wijk ging via KZ-verdediger Anne Monique Huijg het doel in.

 

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.