Preview HK (H): Brabantse derby aan Oosterplas, Bloemendaal ontvangt Pinoké

Den Bosch Hoofdklasse heren

 

Aankomende zondag om 14.45 is het tijd voor de dertiende en laatste speelronde voor de winterstop. De kraker van het weekend wordt afgewerkt in Den Bosch, waar Oranje-Rood langs komt voor een Brabantse derby. Regerend kampioen Bloemendaal hoopt zonder nederlaag het nieuwe jaar in te gaan, maar zal dan in eigen huis eerst een aanval van de Steekneuzen af moeten slaan.

Amsterdam – Almere

In het Wagener Stadion krijgt Amsterdam bezoek van hekkensluiter Almere. De mannen van Santi Freixa beleven vooralsnog een uiterst teleurstellend seizoen en de vorm van de laatste drie wedstrijden is belabberd. In de afgelopen drie duels werd er slechts één puntje gepakt en daarmee zijn de play-offs voorlopig een utopie voor de Amsterdammers. Het gat met de huidige nummer vier Den Bosch bedraagt inmiddels elf punten. De bezoekers staan op de laatste plaats en wonnen als enige ploeg nog geen enkele wedstrijd. De jonge goalie van Almere Flip Wijsman gaf eerder al aan dat zijn de ploeg de strijd aan zal moeten gaan met Hurley in de restant van het seizoen, dat momenteel drie punten meer vergaarde. In Almere boekte Amsterdam een 1 – 3 zege.

HGC-Klein Zwitserland

Het gaat HGC vooralsnog voor de wind in de eerste seizoenshelft. Met nog een wedstrijd tegoed staat de ploeg van Paul van Ass keurig op de derde plaats met slechts een punt achterstand op Rotterdam. Bovendien wonnen de Gazellen drie duels op rij en daarmee zijn ze ook dit seizoen weer een serieuze play-offkandidaat. Met de bezoekers gaat het net als vorig seizoen wat stroef, al zijn de Steenbokken momenteel buiten de gevarenzone terug te vinden. Vorig jaar werd wist de ploeg zich pas na play-outs hand te haven, waarna er een karrenvracht aan nieuwe spelers werd aangetrokken om eenzelfde lot te voorkomen. De Hagenaars hebben vooralsnog een punt meer dan naaste concurrent Tilburg, dus ze zijn er nog lang niet. Afgelopen twee duels gingen verloren en in beide duels moest de ploeg vijf treffers slikken. Het heenduel bleek met 0 – 2 een prooi voor de Wassenaarders.

Bloemendaal-Pinoké

Voor de Mussen is er dit seizoen geen vuiltje aan de lucht. De regerend landskampioen is vooralsnog de enige ongeslagen ploeg in de Hoofdklasse en het gat met de nummer twee is maar liefst zes punten. De mannen van Michel van den Heuvel hebben daarnaast verreweg het beste doelsaldo en alleen tegen Kampong en Rotterdam werden er punten gemorst. De Steekneuzen doen het dit seizoen zeker niet slecht, maar is toch te wisselvallig om gezien te worden als een echte kanshebber op play-offs, waar eerder dit seizoen toch even sprake van was. Inmiddels staat Pinoké op de zevende plek met zeven punten achterstand op de top-4. Het heenduel bleek een pittige wedstrijd voor Bloemendaal, dat uiteindelijk met een nipte 4 – 5 zege de punten mee naar huis nam.

Tilburg-Rotterdam

In Brabant krijgt Tilburg bezoek van het uitstekend presterende Rotterdam. De thuisploeg staat momenteel op een tiende plek en zou daarmee play-outs moeten gaan spelen. Het gat met nummer tien is echter slechts een punt en bovendien presteren de Tilburgers uitstekend de afgelopen weken. Vier van de in totaal zeven punten werden vergaard in de laatste drie duels en met name de zege op Amsterdam (1 – 0) was een uitstekende prestatie. Voor de thuisploeg viel er in het heenduel weinig te halen, toen eindigde de wedstrijd in een eenvoudige 5 – 1 zege voor de Rotterdammers.

Kampong-Hurley

Op de Klapperboom komt promovendus Hurley op bezoek. Voorlopig is de vice-kampioen nog niet de ongenaakbare ploeg van vorig jaar en Kampong zal dan ook alle zeilen bij moeten zetten om zich überhaupt te verzekeren van deelname aan de play-offs. Het gat met nummer vier Den Bosch bedraagt momenteel vijf punten, al hebben de Utrechters nog wel een inhaalduel tegoed. Van de afgelopen drie duels gingen er twee verloren en de ploeg van Alexander Cox verloor inmiddels al drie keer dit seizoen, evenveel als in het hele seizoen vorig jaar. De bezoekers zijn ook allerminst in vorm en verloren al hun laatste vijf duels. De promovendus staat voorlaatste en verzamelde dit seizoen vijf punten uit twaalf duels. In het Amsterdamse Bos ging Kampong er met de zege vandoor en eindigde het duel in 1 – 4.

Den Bosch-Oranje-Rood

Aan de Oosterplas eindigt 2019 met een Brabantse derby tussen twee ploegen die strijden om een play-offticket. De Bosschenaren hebben voorlopig de beste papieren en beleven een uitstekend seizoen met een selectie die nagenoeg hetzelfde is als vorig jaar, toen de Brabanders op de zesde plek eindigden. De thuisploeg is bovendien in vorm en wist de afgelopen vier duels in winst om te zetten. Voor de bezoekers is het onder leiding van Robert van der Horst een wisselvallig seizoen, maar een plek bij de beste vier is zeker niet geheel kansloos. De Eindhovenaren staan met zes punten achterstand op Den Bosch op een zesde plek en zullen dus moeten winnen om zicht op de play-offs te houden. In eigen huis lukte dat overigens niet, toen bleek Den Bosch met 2 – 4 te sterk.

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.