Preview HK (H) Lijstaanvoerder Bloemendaal ontvangt het makkelijk scorende HGC, SCHC strijd onderin tegen Almere

1_181007_Bloem_Rdam_0015_3886[1]

Een paar mooie affiches in de laatste speelronde voor de winterstop. De absolute kraker van het weekend wordt afgewerkt in Bloemendaal, waar de meest scorende ploeg van de Hoofdklasse HGC zal proberen een einde te maken aan de recordreeks van de Mussen. Onderin wacht een spannende strijd tussen SCHC-Almere in de strijd tegen degradatie.

Kampong-Klein Zwitserland

In Utrecht komen de Steenbokken op bezoek. Kampong won vorige week weer eens na drie wedstrijden zonder overwinning eenvoudig van Almere (1-4), terwijl Klein Zwitserland gelijkspeelde tegen Pinoké (2-2). Kampong is inmiddels opgeklommen naar de tweede plek, terwijl Klein Zwitserland zich terugvindt op een achtste plek.

Tilburg-Rotterdam

Rotterdam reist dit weekend af naar Brabant, waar het moet zien af te rekenen met Tilburg. De Tilburgers wachten nog steeds op hun eerste overwinning en verloren de afgelopen vier wedstrijden op rij. Ook Rotterdam maakte de laatste weken even pas op de plaats, nadat het verloor van Bloemendaal en Oranje-Rood in de strijd om de aansluiting met de top te vinden. Vorig seizoen won Rotterdam beide ontmoetingen, uit werd het 2-3.

Oranje-Rood-Den Bosch

Dit weekend wacht Oranje-Rood op vrijdag avond eerst de inhaalwedstrijd in eigen huis tegen Amsterdam. Op zondag komen de Bosschenaren op bezoek voor een Brabants onderonsje. Oranje-Rood is afhankelijk van het resultaat van de inhaalwedstrijd tegen Amsterdam op vrijdag bezig aan een uitstekende reeks: de Eindhovenaren behaalde dertien punten uit vijf wedstrijden. Afgelopen seizoen won de thuisploeg met 3-1 en keerden Den Bosch puntloos huiswaarts.

Bloemendaal-HGC

De topper van het weekend vindt dit weekend plaats in Bloemendaal, waar de heren van HGC op bezoek komen. Bloemendaal is nog altijd bezig aan een recordreeks en is inmiddels 34 wedstrijden op rij ongeslagen in de Hoofdklasse. Toch wacht dit weekend een ware testcase: HGC is al vijf wedstrijden op rij ongeslagen en het behaalde dertien van de vijftien punten. Bovendien scoorde de Haagse Heren er lustig op los, met een gemiddelde van meer dan vier doelpunten per wedstrijd.

SCHC-Almere

Een heuse strijd onderin tussen twee ploegen die het moeilijk hebben. Beide ploegen verloren hun laatste vier wedstrijden met minimaal twee doelpunten verschil. Geen enkele andere ploeg wist zo’n matige reeks neer te zetten als deze ploegen. Almere staat tiende met vijf punten uit tien wedstrijden, terwijl SCHC het met slechts twee punten moet doen. Vorig seizoen wisten de Bilthovenaren in eigen huis nipt te winnen met 3-2.

Pinoké-Amsterdam

Tot slot wacht in het Amsterdamse Bos een stadsderby tussen de Steekneuzen en Amsterdam. Pinoké speelde twee maal op rij gelijk, Amsterdam is momenteel drie wedstrijden achtereenvolgens zonder nederlaag. Afgelopen editie werd een doelpuntenfestijn, waarin Amsterdam aan het langste eind trok: 3-6. Amsterdam speelt vrijdagavond eerst nog de inhaalwedstrijd uit tegen Rood-Oranje.

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.