Preview Livera HK (D): Den Bosch ontvangt Laren, Groningen op bezoek bij SCHC

(c) Roel Ubels

Aanstaande zondag wacht alweer de achttiende speelronde in de Livera Hoofdklasse Dames, waarin het zowel boven- als onderin nog altijd ongekend spannend is. Hoewel de top vier ruim afstand heeft genomen van de vijfde plek, zijn de verschillen onderling klein met maar drie punten. In de strijd tegen rechtstreekse degradatie is ook nog niets zeker. Een vooruitblik op de komende speelronde: 

Bloemendaal-hdm

Op ‘t Kopje zet Bloemendaal de strijd tegen degradatie voort met een thuisduel tegen de dames van hdm. De Mussen zijn momenteel allesbehalve in vorm. Afgelopen weekend pakte de ploeg voor het eerst in vijf wedstrijden een punt in duel met hekkensluiter Groningen. Het gat met hdm dat op een veilige negende plek staat bedraagt maar liefst tien punten, dus mocht er nog de ijdele hoop zijn degradatieduels te ontlopen zal het koste wat het kost moeten winnen. De ploeg uit Den Haag verloor haar afgelopen twee wedstrijden na een reeks van drie overwinningen op rij. Het eerste duel tussen beide ploegen eindigde in een overtuigende 3-0 zege voor hdm.

Den Bosch-Laren

Voor landskampioen Den Bosch wacht een pittig thuisduel tegen de huidige nummer vijf Laren. De Bosschenaren profiteerden afgelopen weekend optimaal van het gelijke spel tussen naaste belagers Amsterdam en SCHC en herpakte zo de koppositie in het klassement. De lijstaanvoerder is nog altijd de ploeg die het minste tegengoals incasseerde dit seizoen. Den Bosch kreeg in zeventien wedstrijden slechts acht doelpunten tegen. Laren boekte afgelopen weekend een nipte overwinning na een dubbelweekend zonder punten. Play-offs lijken niet meer haalbaar dit seizoen, nu het gat met de nummer vier Oranje-Rood maar liefst elf punten bedraagt. In Laren werden de punten eerder dit seizoen verdeeld na een 1-1 uitslag.

Kampong-Pinoké

De Steekneuzen reizen dit weekend af naar Sportpark Maarschalkerweerd voor een duel tegen Kampong. Beide ploegen bevinden zich in de absolute middenmoot. Zo staat Kampong onderaan het linkerrijtje op een zesde plek, terwijl Pinoké zich bovenaan het rechterrijtje terugvindt op de zevende plaats. Tussen beide ploegen bevindt zich een gat van vijf punten. Afgelopen weekend verloren beide teams van een hogergeplaatste ploeg.

Huizen-Amsterdam

In het Gooi zet Amsterdam de jacht op de titel voort in een uitduel met Huizen. De Amsterdammers pakten afgelopen weekend in extremis een punt in het Wagener stadion na een treffer in de laatste seconden van Maria Verschoor. Door de puntendeling blijft Amsterdam in het spoor van de nieuwe koploper Den Bosch, het verschil tussen beide ploegen bedraagt slechts een punt. Huizen boekte een knappe overwinning op bezoek bij Hurley en pakte daarmee de tweede overwinning van het seizoen. Door de driepunter kan het weer even ademen, nu de voorsprong op hekkensluiter Groningen drie punten bedraagt. Op bezoek bij de Amsterdammers liep Huizen tegen een ruime 7-1 nederlaag aan in de eerste seizoenshelft.

Oranje-Rood-Hurley

Oranje-Rood treft dit weekend in eigen huis Hurley. De Eindhovenaren liggen op koers voor play-offs en op veilige afstand van de vijfde plek. De ploeg won haar laatste twee wedstrijden en herstelde zich zo prima na de zeperd in eigen huis tegen naaste belager SCHC. In Hurley treft het een ploeg die al twee wedstrijden op rij verloor en vooral de nederlaag in eigen huis tegen Huizen zal pijn hebben gedaan. De onderlinge confrontatie eindigde eerder dit seizoen in een 1-3 nederlaag voor de ploeg uit het Amsterdamse Bos.

SCHC-Groningen 

In Bilthoven wacht Stichtse een duel met hekkensluiter Groningen. De Bilthovenaren verzuimde afgelopen weekend de koppositie op te eisen door een zeker lijkende zege op Amsterdam uit handen te geven en zal zich dus willen revancheren. Groningen lijkt daarvoor de uitgelezen kandidaat, al pakte de ploeg de afgelopen drie wedstrijden maar liefst vier punten, meer dan in de overige veertien wedstrijden daarvoor. Zal de ploeg in staat zijn deze lijn voort te zetten om rechtstreekse degradatie te voorkomen? In eigen verhuis verloren de Groningers eerder dit seizoen met 0-2 van SCHC.

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.