Uitslagen Hoofdklasse 3 november (dames)

OZ - Hurley dames RU Agliotti

Vandaag werd bij de dames de elfde speelronde gespeeld. Lees hier de uitslagen en korte samenvattingen van het verloop van de wedstrijden.

OZ - Hurley dames RU Vos

OZ – Hurley. Credit: Roel Ubels

Oranje Zwart – Hurley: 7-0

OZ zette Hurley na de overwinning op Nijmegen weer met beide benen terug op de grond. Ondanks dat de teams maar op één punt van elkaar verwijderd zijn op de ranglijst was de ploeg uit Eindhoven vandaag echt een maatje te groot voor de Amsterdammers. In de eerste helft komt OZ via Tina Bachmann (2x), Marlies Verbruggen en Marilyn Agliotti al op een riante 4-0 voorsprong. In de tweede helft zijn het Jill Boon en Lisa Scheerlinck (2x) die de uiteindelijke 7-0 overwinning op het scorebord zetten. Dit is ook gelijk de vierde overwinning op rij voor de Eindhovenaren die aanstaande week op bezoek mogen bij SCHC.

Laren – Kampong: 3-0

Laren weet de koppositie te behouden. Al na acht minuten is het 1-0 via Fieke Holman. Na rust kwam Kampong beter in de wedstrijd en creeerden ook meer kansen voor zichzelf maar zonder resultaat. Laren is effectiever. De thuisploeg vergroot de voorsprong via Sophie Slinkert en Maxime Kerstholt naar 3—0. Een keurige overwinning voor de koploper, Kampong ziet OZ aan ze voorbij gaan en MOP dichterbij komen. Volgende week wederom een lastige wedstrijd voor de Utrechtse dames, dan mogen ze op bezoek bij Amsterdam.

Pinoké – Nijmegen: 1-0

Een belangrijke wedstrijd in de onderste regionen van de Hoofdklasse. Beide teams konden de punten goed gebruiken maar het is uiteindelijk Pinoké dat aan het langste eind trekt. In slotminuten schiet Dana Luijkx haar team, dat momenteel in ondertal staat door een gele kaart voor Bo Peijs, naar drie punten. Een opluchting voor de club uit het Amsterdamse Bos. Het blijft hierdoor op de elfde plek staan maar is nog maar één punt verwijderd van Nijmegen en het neemt daarnaast ook afstand van het verliezende HIC.

HDM – MOP: 2-3

Deze wedstrijd in Den Haag werd pas in de laatste 10 minuten beslist. In de eerste helft komt MOP op voorsprong via Rosalie de Beer maar HDM komt via Mischa Kimman al snel langszij en met deze 1-1 stand gaan de teams rusten. In een spannende eindfase komt HDM op voorsprong maar dit keer scoort MOP gelijk de tegentreffer. Zo lijken de teams de punten te gaan delen maar in de 67e minuut is het uiteindelijk Lieke van Wijk die middels een strafbal haar team de drie punten bezorgt.

Den Bosch – HIC: 7-0

Een ongelijke strijd in Den Bosch waar de thuisploeg al in de derde minuut denkt de score te openen. Het goal van Goderie wordt echter afgekeurd. In de negende minuut is het vervolgens Maartje Paumen die alsnog de 1-0, en enkele minuten later ook de 2-0 binnen sleept. In de tweede helft gaat het snel. Via wederom Paumen (nog 2x), Marlous Keetels, Emilie Mol en Lidewij Welten lopen de dames uit het zuiden uit naar een 7-0 overwinning. HIC heeft uit alle wedstrijden nog maar één puntje weten te pakken en zal in de tweede helft van het seizoen alle zeilen bij moeten zetten om niet rechtstreeks te degraderen.

SCHC – Amsterdam:

Na 10 minuten bij een 0-0 stand gestaakt door hevige hagel- en onweersbuien.

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.