Uitslagen Hoofdklasse 3 november (heren)

Amsterdam-Laren  heren RV (4)

Vandaag werd bij de heren de tiende speelronde gespeeld. Lees hier de uitslagen en korte samenvattingen van het verloop van de wedstrijden.

Amsterdam-Laren  heren RV (7)

Billy Bakker schiet op Larensch doel. Credit: Rob Visser

Schaerweijde – Oranje Zwart: 3-8

Oranje Zwart trad vandaag in Zeist aan zonder de Pakistanen maar mét de na blessure teruggekeerde keeper Mark Jenniskens. Hij ziet zijn team al binnen een kwartier met 3-0 voor komen door goals van Mink van der Weerden (2x) en Gabriel Dabanch. Even lijkt de thuisploeg terug te komen, wanneer Daan Lemmens de aansluitingstreffer maakt. Niks blijkt minder waar, binnen enkele minuten schiet van der Weerden zijn team naar een riante 5-1 voorsprong. Schaerweijde weet via Hidde Phijffer en Melchior Looijen nog wel iets terug te doen maar uiteindelijk zorgen Bob de Voogd, Niek van der Schoot en wederom Dabanch voor een 3-8 zege voor de Eindhovenaren.

Bloemendaal – HGC: 5-2

Bloemendaal zorgde vandaag voor het eerste verlies van HGC. Op ‘t Kopje kwam de thuisploeg al na vijf minuten op voorsprong via, wie anders dan, Tom Boom. HGC komt snel terug via een rake corner van Simon Egerton maar vervolgens is het wederom Tom Boom die met een mooie treffer zijn team op 2-1, en, met enigszins geluk, ook op 3-1 zet. In de tweede helft verdient oud-Bloemendaal speler Rik van Kan een strafbal die wordt benut door Egerton die hiermee de spanning lijkt terug te brengen in de wedstrijd. Wanneer dezelfde Rik van Kan echter geel krijgt weet Bloemendaal in overtal via Wouter Jolie en Rogier Hofman de voorsprong uit te bouwen. Bloemendaal wint met 5-1 en is weer terug in de race om de play-offs.

Den Bosch – Tilburg: 5-0

Den Bosch heeft zich weten te revancheren na het dure verlies van donderdag tegen Hurley. De derby in het zuiden was namelijk geen moment spannend. Al voor rust neemt de thuisploeg via Austin Smith, Sebastian van der Graaf en Lucas Vila een 3-0 voorsprong. In de tweede helft gaat Den Bosch verder waar het gebleven was. Het wordt uiteindelijk 5-0 door doelpunten van Gijs Campbell (zijn eerste van het seizoen) en Milan van Baal. Doordat concurrenten Pinoké en Schaerweijde punten laten liggen stijgt Den Bosch naar de achtste plek op de ranglijst. Zondag kan het de voorsprong vergroten wanneer het aantreedt tegen Pinoké.

Kampong – Pinoké: 5-0

In Utrecht kwam Kampong via Constantijn Jonker al vroeg op voorsprong, daarna is het Thierry Brinkman die voor rust de 2-0 binnen tikt. Van Pinoké komt geen antwoord en ook in de tweede helft is het de thuisploeg die heer en meester is. Via de Ridder, Weusthof en Kemperman wint Kampong uiteindelijk met 5-0.

Amsterdam – Laren: 4-1

Laren had in Amsterdam wat tijd nodig om in de wedstrijd te komen. Vooral het eerst kwartier oogde de mannen van Joost Bellaart erg onzeker en lieten ze de Amsterdammers vrijuit aanvallen. Pas wanneer Amsterdam via Pruyser en Verga op voorsprong komt komen de mannen uit het Gooi uit hun hun 23-meter gebied en vechten ze zich terug in de wedstrijd. Het mag niet baten. In de tweede helft vergroot Billy Bakker de voorsprong voor de thuisploeg. Tjerk de Vries doet daarna voor Laren nog iets terug maar Amsterdam is veel sterker. Pruyser schiet in de laatste minuut de 4-1 binnen en Laren blijft op één punt staan.

Hurley – Rotterdam: 4-5

Een onverwacht spannend duel in het Amsterdamse Bos. Rotterdam opent de score via Bjorn Kellerman maar via Christaan Stroboer komt de thuisploeg weer op gelijke hoogte. In de tweede helft lijken de Rotterdammers erop en erover te gaan wanneer Hidde Turkstra en Jeroen Hertzberger de bezoekers op een 3-1 voorsprong zetten. Via Kenny Bain vecht Hurley zich terug maar ziet het Rotterdam ook weer op voorsprong komen via een rake strafbal van Hertzberger. Vervolgens is het wederom Bain die de aansluitingstreffer maakt en wederom Hertzberger die zijn tweede strafbal binnen pusht. In de slotminuten komt schiet Janiek Braaksma zijn team nog iets dichterbij de Rotterdammers maar het is te laat. Rotterdam wint en blijft koploper.

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Expat

Leuk veel doelpunten dit weekend! Hurley toch wel verrassend dichtbij (obv scorebordjournalistiek). OZ aardig op dreef, zelfs zonder Pakistani. Ben bang dat Schaerweijde het nog knap lastig gaat krijgen.

Iemand inhoudelijk commentaar op de wedstrijden?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.