Uitslagen Hoofdklasse heren 27 oktober

Credit: Rob Visser

Tilburg – Laren: 3-3

Zoals verwacht een spannende pot in Tilburg. De thuisploeg kent een wervelende start en staat binnen 6 minuten al op 2-0 door goals van Jip Krens en Alistair McLennan. Als Laren eenmaal van de schrik bekomen is zien zij uit hun eerste strafcorner de kans om aansluiting te vinden. Daan Konijn scoort uit de rebound de 2-1. Even later kan Eli Matheson profiteren van slecht uitverdedigen van Jan Maarten Tacke en staan beide teams weer gelijk. Bij aanvang van de tweede helft is het wederom Tilburg dat veel druk zet op de Gooische ploeg. Met een beetje geluk weten ze via een eigen doelpunt van Laren weer de voorsprong te pakken. Laren weet ook waar het voor strijdt en laat het er niet bij zitten. Via een prachtig doelpunt van Tjerk de Vries komen ze weer op gelijke hoogte. In de slotfase krijgt Tacke een gele kaart en staan de Tilburgers met z’n tienen. Ondanks enkele strafcorners weet Laren hier geen voordeel uit te halen. In de slotfase is het Tilburg die de beste kansen heeft op de overwinning maar het mag niet baten. De ploegen spelen gelijk en daar hebben ze beide heel weinig aan.

Oranje Zwart – Bloemendaal: 3-3

In een fysiek duel tussen OZ en Bloemendaal komen de Eindhovenaren in de eerste helft op een 2-0 voorsprong via goals van Bob de Voogd en Thomas Briels. Tom Boon brengt in de tweede helft zijn team terug in de wedstrijd, uit een strafcorner maakt hij de aansluitingstreffer. Het lijkt niet te mogen baten want enkele minuten later maakt Mink van der Weerden de 3-1. Even lijkt Bloemendaal weer zonder punten naar huis te gaan maar goals van wederom Boon en Diede van Puffelen redden een punt voor de Mussen. OZ had bij winst de koppositie van Rotterdam over kunnen nemen maar blijft nu steken op de vierde plek, met een wedstrijd minder gespeeld.

Pinoké –  Amsterdam: 0-1

In het Amsterdamse Bos opent Valentin Verga halverwege de eerste helft de score en na 70 minuten blijkt dit ook gelijk de winnende en enige treffer van de wedstrijd te zijn. Voor het eerst sinds tijden nemen de Amsterdammers drie punten mee na een bezoek bij buurman Pinoké.

HGC – Den Bosch: 3-1

In de beginfase van de wedstrijd in Den Haag wordt Den Bosch in de wedstrijd gehouden door keeper Piet Noordam. De gastploeg komt via Milan van Baal zelfs op voorsprong maar weet deze niet lang vast te houden. Via Rik van Kan (2x) en Simon Egerton halen de Hagenezen wederom de volle buit binnen. HGC deelt hierdoor de eerste plek met Rotterdam. Den Bosch zakt door winst van Schaerweijde af naar de tiende plek.

Hurley – Schaerweijde: 1-3

In Amstelveen een wedstrijd waarin vele kaarten vielen. Al na 20 minuten in de eerste helft komt Hurley door een gele kaart met een man minder te staan. Met tien man in het veld komt het echter wel op voorsprong via Rogier Rombouts. In de tweede helft gebeurt exact hetzelfde bij de bezoekers. Daan Lemmens krijgt geel en ziet zijn team vervolgens langszij komen via een rake corner van Taeke Taekema. Enkele minuten later is het wederom Hurley dat met tien man komt te staan en krijgt Schaerweijde een corner. De andere cornerspecialist van de ploeg uit Zeist, Melchior Looijen, mag aanleggen en ook hij weet het net te raken. In de slotfase krijgt Hurley naast vele onbenutte strafcorners, nóg twee gele kaarten. Ties Ceulemans profiteert en schiet in de slotminuten de 1-3 binnen voor zijn ploeg.

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

kenner.

Verbazingwekkend!! HKH.nl was vandaag met de realtime uitslagen van de hoofdklassewedstrijden veel actueler dan hockey.nl

Goed gedaan! Actualiteit lijkt de laatste tijd weer beter en completer!

Bart

Derde doelpunt Tilburg was volgens mij een eigen goal van Laren.

Bart

(en dus niet een doelpunt van Jelte van Gennip zoals op deze site staat)

Redactie Hoofdklassehockey.nl

@Bart. Je hebt helemaal gelijk, foutje in de doorvoering. Het is aangepast

HCL

Eerste punt van Laren. Ben benieuwd hoeveel er nog volgen. Zeker nu de keepert weer hersteld is en er wat aanvulling uit het buitenland komt.

Socrates

Waar heb je het als scheids laten liggen wanneer je zoveel kaarten nodig hebt als bij Hurley – Schaer?

mus

Rogier Hofman maakt niet de 2-1 maar wordt onderuit gehaald in de 23m waarvoor hij een strafcorner krijgt die wordt gescoord door Tom Boon

Redactie Hoofdklassehockey.nl

Bedankt voor je comment. We hebben het aangepast!

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.