Uitslagen zondag 10 november (dames)

120304_Pinoke_MOP_0330 zwinkels

Vandaag werd bij de dames de twaalfde speelronde gespeeld. Lees hier de uitslagen en korte samenvattingen van het verloop van de wedstrijden.

Amsterdam Kampong JB Hoog2

Laren Nijmegen: 5-0

De wedstrijd in Laren vond vandaag niet plaats op het hoofdveld omdat deze in verband met de regenval van afgelopen dagen niet goed bespeelbaar was. Ook op veld 2 werd het geen lastige middag voor de koploper. Via Fieke Holman en Maxime Kerstholt staat Laren al na 20 minuten met 2-0 voor. Holman kan dan via een strafbal de 3-0 intikken maar mist. Vervolgens krijgt Nijmegen via een strafbal de kans enigszins aansluiting te vinden maar ook Kim van Roosmalen weet het doel niet te treffen. In de tweede helft zijn het wederom Holman en Kerstholt die de voorsprong uitbreiden naar 4-0. Het goal dat Vicky van den Broek in de slotminuut maakt zorgt voor uiteindelijke 5-0 overwinning voor Laren.

Pinoké – MOP: 0-2

In Amsterdam heeft Pinoké niet weten te profiteren van het vertrouwen dat de ploeg kweekte na de overwinning op Nijmegen vorige week. MOP komt in het Amsterdamse Bos de eerste helft op voorsprong via de Engelse Sophie Bray. In de tweede helft weten ze deze score te verdubbelen via Natalie Wisniewska. Een degelijke zegen voor de ploeg uit Vught dat hierdoor nu de vijfde plek inneemt.

HDM – HIC: 2-0

In de kelder van de hoofdklasse hoopte HIC aan de start van de tweede competitie helft eindelijk de eerste overwinning van het seizoen te gaan binnen halen. Helaas zullen ze hier nog even op moeten wachten. Het team uit Amstelveen verloor in Den Haag met 2-0 van HDM. Uit twee strafcorners schoot Pien van Nes schoot haar team naar de overwinning. Waardevolle punten voor HDM omdat het nu 12 punten heeft en hierdoor afstand neemt van de degradatiezone.

Den Bosch – Hurley: 2-3

Een toch wel onverwacht spannende wedstrijd in het zuiden des lands. Er lijkt geen vuiltje aan de lucht voor de thuisploeg wanneer ze al in de vijfde minuut een voorsprong nemen via Sabine Mol. Niet veel later wordt er echter slordig gedekt door Den Bosch en hier weet Hurley speelster Bodine van der Pols van te profiteren. Zij scoort de 1-1. Vervolgens ziet Den Bosch Merel de Blaey geblesseerd uitvallen en vervangen worden door jeugdspeelster Pien Sanders die door deze invalbeurt haar debuut maakt in het eerste team. Tegen het eind van de eerste helft komt Hurley op voorsprong door een rake strafbal van Yaël Goudsmit. Enkele minuten later lopen de gasten ook nog bijna uit naar 1-3 maar de bal belandt op de paal. In de tweede helft lijkt Den Bosch snel orde op zaken te willen stellen. Via Maartje Paumen trekt de thuisploeg de stand weer gelijk. Toch is het Hurley dat vervolgens wederom op voorsprong komt. Dit keer is het Dorith Claushuis die via een goed uitgespeelde strafcorner variant de 2-3 binnen tikt. Den Bosch krijgt in de fase die volgt vele corners maar Hurley doelvrouw Maartje Cox weet haar doel schoon te houden. De drie punten gaan hierdoor verrassend mee naar het Amsterdamse Bos.

SCHC – OZ: 5-3

Maike Stöckel opent in Bilthoven al vroeg in de wedstrijd de score wanneer zij in de tweede minuut de 1-0 binnen schiet voor de thuisploeg. Caia van Maasakker vergroot deze naar 2-0 waarna Oranje Zwart via Tina Bachmann weer wat aansluiting vindt. Vlak voor rust in het Roos Drost die ervoor zorgt dat haar team met een 3-1 voorsprong de rust in gaat. In de tweede helft vinden de Eindhovenaren met enig geluk weer aansluiting wanneer SCHC een eigen doelpunt maakt. Enkele minuten later is het echter Stichtsche dat via wederom Caia van Maasakker de voorsprong weer vergroot. Ook dit keer komt Oranje Zwart weer iets terug doordat Charlotte de Vos vanuit een strafcorner het goal weet te raken maar ook dit keer is het weer Caia van Maasakker die de marge op 2 brengt door de 5-3 binnen te slepen. SCHC wint dus en mag zich gaan opmaken voor aanstaand dubbelweekend waarin ze vrijdag de wedstrijd tegen de dames uit Amsterdam zullen hervatten.

Amsterdam – Kampong: 1-0

In Amsterdam werd het enige doelpunt uit de wedstrijd pas in de 55e minuut gemaakt door Eva de Goede. Deze was genoeg om de overwinning binnen te slepen. Door het verlies van Den Bosch loopt het team uit Amsterdam nu op ze in en staan de ploegen gelijk. Amsterdam heeft echter een wedstrijd minder gespeeld en haalt vrijdagavond de wedstrijd tegen SCHC in. Als ze daar weten te winnen kruipen de dames uit de hoofdstad omhoog naar de tweede plek.

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.