Van Roosmalen: ‘5-1 gewonnen, ik kan het nog steeds niet geloven!’

Credit: Roel Ubels

Een apart weekend voor Nijmegen speelster Kim van Roosmalen. Vrijdag tegen Den Bosch ziet ze haar strafbal gestopt worden en zondag tegen HDM zet ze haar team op een 2-0 voorsprong die uiteindelijk leidt tot een 5-1 overwinning. 

Credit: Roel Ubels

Credit: Roel Ubels

Van tevoren had van Roosmalen niet verwacht dat haar team met zulke grote cijfers over concurrent HDM heen zou walsen. “Nee totaal niet. Ik denk dat we na vrijdag (3-0 verlies van Den Bosch, red.) wel een goed gevoel hadden over het team en de werklust. We zijn er zondag dus met een goed gevoel in gegaan en hebben hard gewerkt voor elke meter en elk punt. Als ik nu de uitslag zie staan schrik ik er nog steeds van. Ik kan het niet geloven maar het was wel terecht, we waren gewoon beter.”

Met twee rake corners in de beginfase van de wedstrijd had van Roosmalen een groot aandeel in de overwinning. De vrijdag ervoor was ze minder fortuinlijk, toen ze haar strafbal gekeerd zag worden door Den Bosch keepster Lizzy Koeton. Lang heeft ze er echter niet mee gezeten. “Het was wel raar ja, maar ik denk dat we vrijdag vooral als collectief hebben gespeeld en ons hebben klaar gemaakt op de wedstrijd van zondag,” aldus de verdedigster.

Aankomende week wacht Nijmegen weer een dubbelweekend. Vrijdag spelen ze de inhaalwedstrijd tegen Hurley en zondag tegen Pinoké. Van Roosmalen verwacht dat haar team vooral tegen Hurley met volle energie erin moet gaan. “Het is een goede ploeg met veel jeugdinternationals die wij natuurlijk niet hebben. Als we met dezelfde energie spelen als afgelopen weekend dan kunnen we het ze denk ik wel lastig maken en dan hoop ik daar wel wat punten te pakken. Pinoké staat nu onder ons dus het is belangrijk dat we daar niet verliezen. We hebben beelden van ze gezien en zijn goed voorbereid. Uiteindelijk geldt daar hetzelfde als bij Hurley, veel energie erin en strijd leveren.”

Dat het wederom een dubbelweekend is ziet van Roosmalen niet gelijk als iets nadeligs. “Het is wel zwaar maar we hebben het het afgelopen dubbelweekend ook goed gedaan. Iedereen in het team is ook wel dermate met de sport bezig dat we gedurende de week energie sparen.” De ploeg van coach Chantal van Nistelrooij traint deze week wel op de ‘normale’ trainingsmomenten maar gaan waarschijnlijk ook leuke dingen buiten het veld doen. Afgelopen week zijn ze bijvoorbeeld met het team gaan bowlen. Van Roosmalen is daarin niet zo fanatiek als in hockey. Op de vraag wie er gewonnen had antwoordt ze lachend: “Nou ik in ieder geval niet! Het was voornamelijk gezellig.”

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.