Voorspellingen play-offs zaterdag 9 mei (dames)

SCHC Laren 6 van As Dirkse van den Heuvel RU

De top vier uit de Hoofdklasse speelt zaterdag de tweede wedstrijd in de halve finale van de play-offs. De twee thuisspelende ploegen, SCHC en Den Bosch, hebben aan een overwinning op respectievelijk Laren en Amsterdam genoeg om naar de finale te gaan. Lees hier de voorspellingen voor 9 mei.

Amsterdam Den Bosch dames JB Verschoor de Blaey

Maria Verschoor in duel met Merel de Blaey (c) Jeanette Brouwer

SCHC- Laren: 2-2 (SCHC wint na shoot outs)

A close call. Dat was de overwinning van SCHC op Laren in het eerste treffen in de halve finale. In de slotminuut maakte Roos Drost de winnende goal, waardoor SCHC de beste uitgangspositie heeft op een finaleplek. In de tweede ontmoeting tussen de teams uit midden Nederland is het wederom spannend. Een 1-1 ruststand wordt gevolgd door een bloedstollende tweede bedrijf. Beide teams nemen de nodige risico’s op jacht naar een voorsprong waardoor een zeer open wedstrijd ontstaat. SCHC is de eerste die doel treft na rust, maar het antwoord van Laren laat niet lang op zich wachten. In de slotfase en de benodigde verlenging is het zinderend. Beide ploegen krijgen kansen en corners, maar beide doelvrouwen houden hun ploeg in de race. Uiteindelijk zijn het shoot outs die de beslissing moeten brengen. SCHC doet dit net even beter dan Laren en gaat door naar de finale.

Den Bosch – Amsterdam: 4-3

Het wordt spectaculair aan de Oosterplas in Den Bosch. Amsterdam gooit alle schroom van zich af beseffende dat dat de enige manier is om Den Bosch te verslaan. Amsterdam, dat traditiegetrouw goed speelt in Den Bosch vliegt uit de startblokken en komt al snel op een 1-0 voorsprong. Den Bosch herstelt de orde, komt 2-1 voor maar vergeet in het restant van de eerste helft door te drukken. Na de thee wordt het publiek verwend met prachtig hockey. Amsterdam komt tot tweemaal toe op gelijke hoogte maar heeft op de twee rake strafcorners van Maartje Paumen geen antwoord meer. Den Bosch gaat terecht naar de finale, Amsterdam neemt met opgeheven hoofd afscheid van tweevoudig Olympisch Kampioen Sophie Polkamp.

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.