Voorspellingen zondag 9 maart (dames)

Credit: Jannette Brouwer

Nieuwe speelronde, nieuwe voorspellingen! Lees hier de voorspellingen voor de dames speelronde van zondag 9 maart.

Credit: Jannette Brouwer

Credit: Jannette Brouwer

MOP – HIC: 4-0

HIC heeft sinds het 1-1 gelijke spel tegen concurrent Nijmegen vrijdagavond de degradatiehanddoek voor 99,99% geworpen.  De ploeg komt duidelijk tekort voor het hoogste niveau wat absoluut geen schande is. Zondag wil MOP de kansloze 5-1 nederlaag tegen SCHC goedmaken en daar is HIC de dupe van. De vier doelpunten worden mooi verdeeld over de 1e en 2e helft  en zijn allen even fraai. HIC vecht voor wat het waard is, verdient ook een doelpunt maar zelfs dat zit er niet in.

SCHC – Pinoké: 7-0

Na een moeizame start van de tweede seizoenshelft boekte SCHC zondag een broodnodige overwinning in Vught. Het werd maar liefst 5-1 en dat heeft het vertrouwen van de Bilthovense ploeg een enorm boost gegeven. Pinoké kreeg afgelopen vrijdag juist een enorme domper te verwerken door van rechtstreekse concurrent Hdm te verliezen waardoor de tiende plaats steviger in handen is. De Steekneuzen hebben de pech juist deze zondag SCHC te treffen en worden volledig overhoop gespeeld.

Laren – HDM: 3-1

Na drie wedstrijden staat de teller pas op 2 punten voor Laren waardoor de voormalig koploper naar de vierde plaats is gezakt. Desondanks heeft het 1-1 gelijke spel in Den Bosch de ploeg vertrouwen gegeven. Tel daarbij de rentree van Naomi van As bij op (ze staat zondag voor het eerst weer tussen de lijnen) en de 3-1 zege is verklaard. Hdm is nog in de wolken van de 1-0 zege op Pinoké en gelooft het zondag wel: handhaving is zo goed als zeker.

Kampong – Oranje Zwart: 2-3

Kampong kreeg vrijdag er tegen Hurley ongenadig hard van langs. Jeugdige wisselvalligheid zullen we maar zeggen. Oranje Zwart heeft de teleurstellende herstart (nederlaag tegen Pinoké) goed verwerkt door knappe gelijke spelen tegen Laren en Amsterdam. In Utrecht is de ploeg net even beter dan Kampong. De routiniers Agliotti en Bachmann nemen OZ bij de hand en zorgen voor een snelle 0-2 voorsprong. Na rust knokt Kampong voor wat het waard is, maar de gelijkmaker komt er niet meer.

Nijmegen – Hurley: 1-4

Hurley is de ploeg in vorm na de winterstop. Het speelt aanvallend hockey, heeft verdedigend de zaken goed op orde en heeft na drie wedstrijden zes knappe punten aan het totaal toegevoegd. In Nijmegen zet de ploeg deze goede reeks door met een eenvoudige 4-1 overwinning op de plaatselijk HC. Nijmegen weet dankzij het gelijke spel dat het niet rechtstreeks gaat degraderen en kan zich gaan voorbereiden op de play outs. Zondag is de ploeg er niet bij met haar hoofd en komt het geen moment in de buurt van een punt.

Amsterdam – Den Bosch: 3-2

Zondag staat er wederom een klassieker in de vrouwen hoofdklasse op het programma. Beide ploegen speelden afgelopen vrijdag gelijk en gaan zondag vol voor de drie punten. Den Bosch, onder aanvoering van Maartje Goderie, is de eerste helft beter terwijl Amsterdam de tweede helft de bovenliggende ploeg is. Na een 1-1 ruststand loopt Amsterdam na rust uit naar een 3-1 voorsprong. Een rake strafcorner 5 minuten voor tijd zorgt voor spannende slotfase, maar de koploper houdt stand.

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.