Westra: ‘Maakt niet uit wie je voor de groep hebt, je gaat altijd voor de winst’

HGC-Laren (4)

De heren van Laren speelden afgelopen zondag hun eerste wedstrijd onder de vleugel van Bert Bunnik. Het team uit het Gooi kende een vliegende start, al binnen tien minuten stond het met 2-0 voor en tot de rust weet het goed met Kampong mee te komen. Het verliest uiteindelijk met 6-3 maar uit de eerste helft moet de ploeg toch zeker vertrouwen hebben kunnen halen.

Steven Westra

Konden we in de eerste helft spreken van een klein ‘schokeffect’? Laren verdediger Steven Westra denkt van niet. “Tegen Rotterdam kwamen we ook met 2-0 voor, stonden we ook met rust op 2-2 en verloren we met 6-2. Een beetje hetzelfde als zondag. Ik denk niet dat het direct te maken heeft met de wissel van coaches. Het heeft er indirect vast ook mee te maken dat Kampong de wedstrijd tegen OZ al in de benen had. De mentaliteit in het team blijft hetzelfde, wie je ook voor de groep hebt, we gaan altijd het veld in om te winnen.”

De beslissing om afscheid te nemen van Bellaart kwam voornamelijk vanuit het bestuur van de Larensche Hockeyclub. “De verstandhouding tussen Joost (Bellaart, red.) en de groep was heel goed. Uiteindelijk is het natuurlijk zo dat de resultaten minder waren maar wij waren niet van mening dat zijn vertrek dat zou oplossen. De beslissing van het bestuur kwam voor ons dus ook onverwacht.”

In de korte tijd, één training en één wedstrijd, dat Westra Bunnik nu mee heeft gemaakt kan hij nog niet echt een verschil aanwijzen tussen de oude- en de nieuwe coach. “Het enige is dat je merkt dat Joost voornamelijk een people manager is en Bert Bunnik is naar wat ik heb begrepen iemand die vooral veel hockeykennis heeft. Die kennis probeert hij zo snel mogelijk op de groep over te dragen. Ik denk dat het de komende tijd gewoon wat meer vorm moet krijgen,” aldus Westra.

Een andere verandering binnen de Larensche ploeg is de terugkeer van Australiër Luke Doerner. Het weerzien met zijn oude teamgenoot deed Westra goed. “Ja erg leuk dat hij terug is. Ik heb al een aantal jaar met hem gespeeld en vind het leuk hem weer te zien. Het geeft het team ook wel een boost. Je kunt natuurlijk niet verwachten dat de komst van één speler alles verandert maar het is wel een speler die veel heeft bereikt. Het is een leiderstype met een goede strafcorner en dat kunnen wij ontzettend goed gebruiken. Daarnaast is het buiten het veld ook een relaxte vent.” Doerner viel met de wisseling van de coaches ook gelijk met zijn neus in de boter. “Ja het was wel een gekke week want hij had Joost ook nog nooit ontmoet en komt vervolgens in een groep waar de coach net weg is en het draagvlak voor deze beslissing in het team ook niet heel groot was. Dat was ook even schakelen voor hem.”

Aanstaande zondag komt Den Bosch op bezoek bij de Eemnesserweg. Westra verwacht een goede wedstrijd. “Dan zijn we weer een week langer met Bert, hebben we misschien nieuwe afspraken en zijn we sowieso weer een week verder. Fijn om thuis tegen Den Bosch te spelen, ze hebben wel al een goed aantal punten maar  zijn dit seizoen ook niet heel constant. Thuis liggen altijd kansen. Zet maar dik gedrukt onder aan: Drie punten blijven in Laren.” Waarvan akte.

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Mierenn*^#ker

“De” team uit het Gooi kende een vliegende start..

Kees

Makkelijke vliegende start zonder Harte in de goal. Zelfs zonder keeper Kampong maatje te groot. Hoop dat Laren komende weken wat puntjes pakt. Dat maakt het weer wat spannender onderin…!

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.