Hurley-aanvoerster Visser: ‘Ik kon vandaag wel leven met het kleine verlies op Amsterdam’ - Hoofdklasse Hockey Nederland

Hurley-aanvoerster Visser: ‘Ik kon vandaag wel leven met het kleine verlies op Amsterdam’

Vandaag speelden de dames van Hurley tegen Amsterdam. Hurley wordt gezien als een van de play-offs kandidaten van het nieuwe seizoen. Voor de regerend landskampioen Amsterdam vandaag dus een geducht tegenstandster.

Het was vandaag een warme dag. Hierdoor besloten beide teams om in plaats van om 12.45 al om 10.30 uur te starten. Een verstandige keus, want later bleek het kwik in het Bilt boven de 32 graden te komen. Voor beide teams zou het de eerste test worden richting het nieuwe seizoen. Na de lange corona-onderbreking, begonnen afgelopen maandag de trainingen weer. Hurley-aanvoerster Lisa Visser: ‘Iedereen is fit uit de zomerstop gekomen. We moeten alleen nog wachten op Natalie Sourisseau. Zij zit door een lock-down nog vast in Canada. Ons team is vrijwel hetzelfde als afgelopen seizoen. Ook hebben we in de zomer geen echte blessures of corona-gevallen gehad. Hierdoor zijn we met een fitte groep afgelopen week begonnen. We maken er inderdaad geen geheim van, we willen graag met Hurley de play-offs bereiken’.

Lisa Visser, hier op archiefbeeld, is volgend jaar weer de aanvoerster van Hurley.
Lisa Visser, hier op archiefbeeld, is volgend jaar weer de aanvoerster van Hurley. Foto: Roel Ubels

Visser, die al sinds 2012 bij het eerste van Hurley speelt, gaat ook komend jaar de aanvoerdersband dragen. Weinig veranderingen zijn er dan ook bij Hurley te vinden. Daantje de Kruijff komt terug na een lange kruisband blessure. Carmen Vincentie (HGC) komt als enige over van buitenaf. De ervaren groep speelsters, die afgelopen jaar met Hurley op een knappe zes eindigde, zijn allemaal gebleven.

Corona-maatregelen bij Hurley

Ondanks de verscherpte corona-maatregelen mogen hockeyteams deze maand weer wedstrijden spelen. ‘Wij hebben met het team afgesproken dat we zoveel mogelijk besprekingen buiten houden. Daarnaast hebben we vaste groepjes gemaakt voor het douchen en onze spullen uit de kleedkamer te pakken. Ook eten we met zijn allen buiten. We doen zo goed mogelijk ons best om Corona buiten te deur te houden’, aldus Visser.

Beide teams maakten het vandaag spannend. In de hitte was het Lieke van Wijk die met een strafcorner de bal hoog in de linker boven kruising mocht pushen. Toch was het uiteindelijk Amsterdam die aan het langste eind trok. Met 1-2 won Amsterdam. ‘We waren in bepaalde gedeeltes van de wedstrijd gelijkwaardig. Soms waren we zelfs beter. Uiteindelijk had Amsterdam de beste kansen. Ik kan daarom ook wel leven met het kleine verlies’, aldus Visser.

Door: Hans Hofstra

 

Reageer