Hurley-speelster Elke Boers: ‘We zullen zondag tegen Stichtsche nog harder moeten rennen’

 

De dames van Hurley staan na zeven gespeelde wedstrijden op een teleurstellende achtste plaats in de Livera Hoofdklasse. Toch ziet het team mogelijkheden, want de vierde plaats die recht geeft op een plek bij de play-offs ligt binnen handbereik. Afgelopen weekend won het team van Patrick Bakker met speels gemak van Pinoké. Met deze winst op zak, gaat de ploeg zondag met veel vertrouwen richting Bilthoven, waar de kraker met SCHC op het programma staat.

Een van de smaakmakers afgelopen weekend in de gewonnen wedstrijd tegen Pinoké, was Elke Boers. De aanvalster van Hurley scoorde op prachtige wijze de 3 – 1. Met een hoog schot ging de bal in de linker bovenkruising (zie hier de samenvatting van de wedstrijd tussen Hurley en Pinoké). ‘Vorige week konden we tegen Oranje-Rood helaas niet goed ons eigen spel spelen. Oranje-Rood is een kwalitatief sterk team die vrij gemakkelijk kon schakelen op ons spelsysteem. Tegen Pinoké speelden we erg goed. Door goed verdedigend werk en veel druk naar voren maakten we het de tegenstander dit keer erg moeilijk’, aldus Boers.

Afgelopen weekend maakte Boers een fantastisch doelpunt tegen Pinoké. Foto: Roel Ubels
Afgelopen weekend maakte Boers een fantastisch doelpunt tegen Pinoké. Foto: Roel Ubels

Met SCHC en Den Bosch op het programma heeft Hurley het de komende twee weken niet gemakkelijk. Toch is het programma de komende weken tot de winterstop niet slecht. Met tegenstanders zoals Bloemendaal, HDM, Kampong en Victoria kunnen er nog genoeg punten gepakt worden, zodat een top-4 plaats bij de winter binnen handbereik is. ‘We hebben als groep het doel om zo dicht mogelijk dit jaar bij de top-4 te komen. Ik denk dat we in de breedte een sterkere groep hebben dan vorig jaar en zie dan ook best wel kansen om dit jaar dichtbij deze top-4 te komen’, aldus Elke Boers.

Bekercompetitie tegen eerste klasse team Overbos

Komend weekend speelt Hurley nog een wedstrijd in de Gold Cup. De bekercompetitie, waarin Hurley vorig jaar de finale ongelukkig verloor van Oranje-Rood is een van de competities waarin de ploeg van Bakker wil excelleren. Donderdagavond neemt Hurley het op tegen het eerste klasse team van Overbos. ‘Ik vind het leuk om in de Gold Cup te mogen spelen. Het liefste spelen we tegen een team in de Hoofd of Promotieklasse, omdat dit tevens een goede oefening is voor de wedstrijden in de Livera Hoofdklasse. Overbos is een tegenstander die in de eerste klasse speelt. Toch denk ik dat het leuk wordt, want we denken dat er veel publiek komt kijken. Ik verwacht donderdag veel cirkelpenetraties van onze kant in de cirkel van Overbos. Voor onze spitsen is dit een mooie wedstrijd om de cirkelposities goed te oefenen’, legt Boers uit.

Boers hier in duel met SCHC-speelster Xan de Waard. Boers ziet de Waard als iemand die zondag het verschil kan maken. Foto Roel Ubels
Boers hier in duel met SCHC-speelster Xan de Waard. Boers ziet de Waard als iemand die zondag het verschil kan maken. Foto Roel Ubels

Spel eruit halen tegen Stichtse

Met Overbos donderdag op het programma, gaan de dames komende vrijdag zich pas voorbereiden op de ontmoeting tegen Stichtse. ‘Normaal gesproken hebben we video-analyse op woensdag en op vrijdag. Nu doen we dit alleen op vrijdag’, vertelt Boers. SCHC heeft in de afgelopen zeven wedstrijden laten zien dat zij een titelkandidaat zullen zijn. Het team staat nu op de tweede plaats in de competitie. ‘SCHC zal weer van een ander niveau zijn dan Pinoké. Het tempo zal hoger liggen. Wij moeten proberen het spel van de thuisploeg eruit te gaan halen. Dit zal betekenen dat we erg veel moeten rennen en spelers zoals Xan de Waard en Carlien Dirkse van de Heuvel, zo weinig mogelijk aan de bal moeten laten komen. Zij kunnen zondag het verschil voor SCHC maken’, aldus Boers.

Door: Hans Hofstra

Reageer

Contact Us