Round-up HWL (D): Duitsland in finale tegen Verenigde Staten

De finale van de Hockey World League Semi-Final bij de dames gaat verrassend tussen Duitsland en de Verenigde Staten na winst in de halve eindstrijd op respectievelijk Argentinië en Engeland. Japan en Zuid-Afrika plaatsten zich voor het WK volgend jaar in Engeland.

Omdat gastland Engeland eerder deze week de halve finales bereikte, waren de hoogst genoteerde nummers zes van de HWL-toernooien in Brussel en Johannesburg ook verzekerd van een plek op het WK. Omdat alle vier landen die in Johannesburg speelden om plaats vijf tot en met acht hoger op de wereldranglijst staan dan Italië, de nummer zes in Brussel, was de top zes in Zuid-Afrika automatisch verzekerd van een plek op het wereldkampioenschap.

Halve finales:

Duitsland-Argentinië 2-1

Duitsland zette het favoriete Argentinië de voet dwars en bereikte de eindstrijd na een 2-1 overwinning. Na zeven minuten opende Naomi Heyn de score uit een strafcorner. Vlak na het begin van het tweede kwart maakte Argentinië gelijk na een tip-in van Lucina von der Heyde uit een corner. Net voor rust kwamen de Duitsers, bij wie Janne Müller-Wieland haar 250ste interland speelde, opnieuw op voorsprong. Charlotte Stapenhorst tikte van dichtbij raak. Het bleek de winnende treffer van het duel.

1-0 Naomi Heyn (sc)
1-1 Lucina von der Heyde (sc)
2-1 Charlotte Stapenhorst

Engeland-Verenigde Staten 1-1 VS wint na shoot-outs 2-1

Olympisch en Europees kampioen Engeland ging na het nemen van shoot-outs onderuit tegen de Verenigde Staten. Na een doelpuntloos eerste kwart kwam Engeland op voorsprong via Hannah Martin, die het eindstation was van een combinatie tussen Susannah Townsend en Sophie Bray, die haar honderdste interland speelde. Deze treffer leek lange tijd de winnende te zijn, maar drie minuten voor tijd bracht Jill Witmer de Verenigde Staten naast Engeland. In de daaropvolgende shoot-outs werden beide keepsters slechts één keer gepasseerd. De beslissing viel in de sudden death. Jackie Briggs voorkwam een Engelse score, waarna Melissa Gonzalez keepster Maddie Hinch verschalkte en de Amerikaanse ploeg een finaleticket bezorgde.

1-0 Hannah Martin
1-1 Jill Witmer

Strijd om de vijfde en tot en met de achtste plaats:

India-Japan 0-2

Met de 2-0 zege op India plaatste Japan zich voor het WK. De eindstand was al na twee kwarten bereikt. Kana Nomura zette de Japanse ploeg na zeven minuten uit een strafcorner op voorsprong. Vlak voor rust werd de marge verdubbeld. Dit keer schoot Naho Ichitani raak uit een corner.

0-1 Kana Nomura (sc)
0-2 Naho Ichitani (sc)

Zuid-Afrika-Ierland 3-0

In navolging van Japan plaatste ook Zuid-Afrika zich voor het wereldkampioenschap. Het gastland was met 3-0 te sterk voor Ierland. Bij rust leidde Zuid-Afrika met 1-0 dankzij een doelpunt van Lisa-Marie Deetlefs uit een strafcorner. De marge werd pas in het vierde kwart door Bernadette Coston verdubbeld. Vijf minuten voor tijd zette Lilian du Plessis de eindstand op het bord. Op dat moment had Ierland de keepster vervangen door een extra veldspeelster, een situatie waarvan Du Plessis optimaal profiteerde.

1-0 Lisa-Marie Deetlefs (sc)
2-0 Bernadette Coston
3-0 Lilian du Plessis

Strijd om negende en tiende plaats:

Polen-Chili 1-2

Chili legde beslag op de negende plaats. De Zuid-Amerikaanse ploeg kwam na zes minuten op achterstand na een rake strafcorner van Marlena Rybacha. Nog voor rust draaide Chili de achterstand om in een voorsprong. Beide treffers werden ook uit een corner gemaakt. Manuela Urroz tekende voor de gelijkmaker, waarna Camila Caram Chili vlak voor rust de overwinning bezorgde.

1-0 Marlena Rybacha (sc)
1-1 Manuele Urroz (sc)
1-2 Camila Caram (sc)

Zaterdag 22 juli
Strijd om 7de en 8ste plaats:
11.15 uur: India – Ierland
Strijd om 5de en 6de plaats:
13.30 uur: Japan – Zuid-Afrika

Zondag 23 juli
Strijd om 3de en 4de plaats:
11.00 uur: Engeland – Argentinië
Finale:
15.30 uur: Duitsland – Verenigde Staten

Reageer

Contact Us