Round-up HWL (D): Duitsland ontsnapt aan nederlaag tegen Ierland - Hoofdklasse Hockey Nederland

Round-up HWL (D): Duitsland ontsnapt aan nederlaag tegen Ierland

Op de tweede speeldag van de dames tijdens de Hockey World League Semi-Final in Johannesburg is Duitsland ternauwernood aan een nederlaag ontsnapt. Op de valreep werd nog een punt gepakt tegen Ierland (2-2). Olympisch kampioen Engeland won haar eerste wedstrijd door Polen met 3-0 te verslaan.

Argentinië-Chili 2-0

In het Zuid-Amerikaanse confrontatie stapte Argentinië als winnaar van het veld. De eindstand was al na twee kwarten bereikt. De score werd geopend door de als international teruggekeerde Noel Barrionuevo. De Argentijnse schoot raak uit een strafcorner. Ook de tweede treffer kwam uit een corner, dit keer gescoord door Augusta Habif. Ook na rust domineerde de Argentijnse ploeg. Het slaagde er echter niet meer in een gaatje te vinden in de Chileense defensie.

1-0 Noel Barrionuevo (sb)
2-0 Agustina Habif (sc)

Duitsland-Ierland 2-2

Het venijn zat in dit duel in de staart. De Ierse ploeg was vlak voor verstrijken van het eerste kwart op voorsprong gekomen. De strafcornervariant werd met wat geluk door Zoe Wilson afgerond. De 0-1 stand bleef lange tijd op het bord staan. Zes minuten voor tijd wisselde Duitsland keepster Julia Ciupka in voor een extra veldspeelster. Die gok pakte goed uit, want Amelie Wortmann maakte gelijk uit een corner. Daarmee was het duel nog niet afgelopen. In de laatste minuut zette Deirdre Duke Ierland opnieuw op voorsprong. De overwinning leek binnen. Leek, want Duitsland haalde opnieuw de keepster naar de kant en zette nog een keer aan. Met nog luttele seconden op de klok kreeg Duitsland een corner die werd verzilverd door Nike Lorenz.

0-1 Zoe Wilson (sc)
1-1 Amelie Wortmann (sc)
1-2 Deirdre Duke
2-2 Nike Lorenz (sc)

Engeland-Polen 3-0

Engeland kwam prima uit de startblokken tegen Polen. Na drie minuten soleerde Sophie Bray naar de 1-0. De Kampong-speelster verdubbelde de voorsprong nog voor het einde van het eerste kwart. Bray tipte het schot van Alex Danson langs keepster Anna Gabala. Met een backhand bepaalde aanvoerster Alex Danson de eindstand op 3-0. Een score die hoger had uit kunnen vallen als Giselle Ansley niet had gemist vanaf de strafbalstip.

1-0 Sophie Bray
2-0 Sophie Bray
3-0 Alex Danson

Verenigde Staten-India 4-1

Met de tweede zege op rij ligt de Verenigde Staten op koers voor een plek in de kwartfinales. Jill Witmer zette haar ploeg in het tweede kwart op het goede spoor. Na de gelijkmaker van Lilima Minz scoorde de Verenigde Staten drie keer in tien minuten.

1-0 Jill Witmer
1-1 Lilima Minz
2-1 Taylor West
3-1 Jill Witmer (sc)
4-1 Michelle Vittese

Reageer