Round-up HWL (D): Engeland boekt kleine zege op Duitsland

Op de vierde speeldag van de Hockey World League Semi-Final voor dames in Johannesburg hield Chili de kansen op het bereiken van de kwartfinales levend door Zuid-Afrika met 1-0 te verslaan. Polen is definitief uitgeschakeld voor een plek bij de laatste acht door een 2-0 nederlaag tegen Japan. Het Europese onderonsje tussen Duitsland en Engeland werd met 1-0 gewonnen door de olympisch en Europees kampioen.

Polen-Japan 0-2

Japan blijft prima presteren. Met de tweede overwinning in drie duels gaan de Cherry Blossoms aan de leiding in Poule A. Het nog puntloze Polen werd pas na rust op de knieën gedwongen. Zes minuten na rust opende Hazuki Nagai de score, die in de slotfase van het duel werd verdubbeld door Kana Nomura. Met een zege komende zondag op Duitsland is Japan verzekerd van de eerste plaats in de poule. Polen gaat spelen om de negende en tiende plaats.

0-1 Hazuki Nagai
0-2 Kana Nomura

Chili-Zuid-Afrika 1-0

Op de valreep heeft Chili een belangrijke zege geboekt waardoor de ploeg mag hopen op een plek in de kwartfinales. Chili versloeg gastland Zuid-Afrika met 1-0 dankzij een treffer van Manuela Urroz uit een strafcorner vlak na rust. Ondanks de nederlaag heeft Zuid-Afrika plaatsing voor de kwartfinales zelf in de hand. Dan moet er in het laatste groepsduel wel gewonnen worden van de Verenigde Staten.

1-0 Manuela Urroz (sc)

Verenigde Staten-Argentinië 0-4

De topper in poule B werd met ruime cijfers door Argentinië gewonnen. Met drie zeges op rij is de ploeg de onbetwiste koploper in Poule B. Lucina von der Heyde zette Argentinië vlak voor rust op voorsprong. Na rust besliste Las Leonas het duel met twee snelle goals via Martina Cavallero en Agustina Habif, uit een corner. In de slotfase zette Julieta Jankunas de eindstand op het bord.

0-1 Lucina von der Heyde (sc)
0-2 Martina Cavellero
0-3 Augustina Habif (sc)
0-4 Julieta Jankunas

Duitsland-Engeland 0-1

Engeland revancheerde zich voor de kleine nederlaag tegen Japan eerder deze week. Het enige doelpunt werd na rust gemaakt door Jo Hunter, die een strafcorner met succes van richting veranderde. De zege brengt Engeland naar een tweede plaats in Poule A achter Japan. Duitsland is vierde.

0-1 Jo Hunter (sc)

Reageer

Contact Us