Round-up HWL (D): Japan verrast olympisch kampioen Engeland

Op derde speeldag van de Hockey World League Semi-Final voor de dames in Johannesburg heeft Japan voor een verrassing gezorgd door Engeland met 1-0 te verslaan. India, onder leiding van bondscoach Sjoerd Marijne, plaatste zich voor de kwartfinales na de kleine zege op Chili (1-0).

India-Chili 1-0

India boekte de eerste zege van het toernooi en deze was voldoende voor een plek bij de laatste acht. Het enige doelpunt van het duel werd in het derde kwart gescoord door Preeti Dubey. Chili blijft na drie nederlagen puntloos onderaan in de groep. De ploeg kan zich nog wel plaatsen voor de kwartfinales. Er moet gewonnen worden van Zuid-Afrika, maar dan is Chili ook nog afhankelijk van de uitkomst van het duel tussen Zuid-Afrika en de Verenigde Staten.

1-0 Preeti Dubey

Ierland-Polen 2-0

Na twee remises boekte Ierland de eerste zege en daarna een plek in de kwartfinales. Het nog puntloze Polen werd met 2-0 aan de kant gezet. Nicola Evans opende na tien minuten de score, die na rust werd verdubbeld door Gillian Pinder. Polen is door de derde nederlaag op rij eigenlijk zo goed als uitgeschakeld.

1-0 Nicola Evans
2-0 Gillian Pinder

Japan-Engeland 1-0

Engeland leed een onverwachtse nederlaag tegen Japan. De Aziaten kwam na drie minuten al op voorsprong via Mami Karino. Daarna drong Engeland flink aan, maar de Japanse verdediging hield stand. En als Engeland een gaatje had gevonden in de defensie stuitte de ploeg op keepster Megumi Kageyama. Met zege verzekerde Japan zich net als Duitsland en Ierland van een plek bij de laatste acht. Engeland heeft nog een punt nodig uit de duels die de ploeg nog speelt tegen Duitsland en Ierland.

1-0 Mami Karino

Zuid-Afrika-Argentinië 1-3

Na de nederlaag tegen Argentinië heeft Zuid-Afrika een gelijkspel nodig tegen Chili om verder te gaan in het toernooi. In het duel met Argentinië kwam Zuid-Afrika vlak voor rust op voorsprong dankzij een doelpunt van Bernadette Coston. Noel Barrionuevo maakte uit een strafcorner gelijk, waarna Argentinië de overwinning in het laatste kwart veiligstelde door treffers van Delfina Merino en Florencia Habif. Met de zege is Argentinië naast de Verenigde Staten zeker van de kwartfinales.

1-0 Bernadette Coston
1-1 Noel Barrionuevo (sc)
1-2 Defina Merino
1-3 Florencia Habif

Reageer

Contact Us