HWL (D): Maria Verschoor alsnog opgeroepen

Bondscoach Alyson Annan van de Oranjedames heeft een dag voor aanvang van de Hockey World LEague Final in Auckland Maria Verschoor opgeroepen als vervangster van Lisanne de Lange. Afgelopen maandag vertrok De Lange nog naar Nieuw-Zeeland om aldaar de geblesseerde Eva de Goede te vervangen.

Lisanne de Lange onderging 3 november een reguliere medische keuring zoals alle speelsters en spelers van de selectieteams van de KNHB met regelmaat een dergelijke keuring ondergaan. De resultaten van deze keuring gaven een mogelijke kans op een afwijking aan haar hart aan. Uit nader onderzoek door een cardioloog afgelopen week bleek een spelverbod niet aan de orde, maar werd wel een extra CT-scan geadviseerd.

Aanvullend onderzoek noodzakelijk

Arno den Hartog, technisch directeur van de KNHB: “Toen afgelopen weekend bleek dat Eva de Goede geblesseerd was, hebben wij vanwege de reistijd en het tijdsverschil met Nieuw-Zeeland besloten Lisanne als vervangster naar Nieuw-Zeeland te laten afreizen. Omdat wij vanzelfsprekend geen enkel risico nemen met de gezondheid van onze speelsters en spelers, heeft Lisanne na aankomst in Auckland direct de geadviseerde CT-scan ondergaan. Uit deze scan blijkt helaas, en tegen onze verwachting in, dat meer aanvullend onderzoek noodzakelijk is, waarbij het tegelijkertijd nog altijd niet zeker is of er ook daadwerkelijk sprake van een probleem is.”

Den Hartog vervolgt: “Om elke vorm van risico uit te sluiten, heeft de KNHB vervolgens besloten het zekere voor het onzekere te nemen en Lisanne terug te trekken uit de toernooiselectie van de HWL Final. De teamarts van het Nederlands elftal begeleidt haar nu in Auckland. Wij zijn ons ervan bewust dat dit vooral voor Lisanne heel vervelend is, maar zijn er tegelijkertijd ook van overtuigd dat we op deze manier de juiste beslissing nemen.”

Verschoor zou snel mogelijk naar Nieuw-Zeeland

Maria Verschoor, die als reservespeelster in Nederland meetrainde met de selectie, is woensdagavond door bondscoach Alyson Annan geïnformeerd en zal zich zo snel mogelijk bij Oranje in Auckland voegen. De Hockey World League Final vindt plaats van 17 tot en met 26 november 2017. Nederland speelt in poule A, samen met Zuid-Korea, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten.

Comments (7)

 1. Tsja dit is wel heel ongelukkig voor Annan. Lisanne en Maria.Een risicoberekening die de andere kant uit viel.Alles overziend had ik toch Lisanne niet bijna 30 uur laten vliegen voor deze last minute wetende dat er een medisch risico was dat pas in NZ zou worden bekeken.Dan maar door de zure appel heen bijten en Maria Verschoor en/of Sanne Koolen of andere direct oproepen op het moment dat Eva de Goede uitviel.Je kan je zo wie zo afvragen waarom de volledige selectie van 21 vrouwen niet is meegegaan. Ook bij de Olympische spelen heb je speelsters bijv de 2e keeper die buiten het olympisch dorp verblijven en op afroep beschikbaar zijn. Had toch wat meer management visie willen zien in dit verhaal van de KNHB vertegenwoordiger Den Hartog
  Maar meenemen in de evaluatie . Dames morgen succes !!We zien denk ik Maria pas op woensdag (kwart finale) op het veld als de jetlag is verwerkt.
  .

 2. Wat ongelofelijk triest voor Lisanne en haar familie ! STERKTE !!!

 3. Wat ongelofelijk heftig voor Lisanne. Hopelijk valt het mee. Sterkte!
  En dit valt natuurlijk heel ongelukkig uit. Waarom altijd 3 spelers extra meenemen? De bond betaalt daardoor altijd 3 extra vliegtickets 1e klas en 3x 5 sterrenovernachtingen. Ipv nu een keer pech. Daarnaast kunnen de afvallers zich op iets anders richten (bijv studie) ipv er half tegenaan te hangen en ‘leuk’ meegaan/meedoen.

 4. Ze vliegen niet 1e klas maar gewoon Economy en de FIH wijst de Hotels aan waar geslapen kan worden. Dat zijn gewone hotels.

 5. Okay, gechargeerd. Maar ze slapen regelmatig in best wel prijzige hotels. Een goed bed en goed eten is begrijpelijk, maar goede goedkopere alternatieven zijn er meestal wel te vinden.

 6. Goed gespeeld tegen Nieuw Zeeland. Het gaat natuurlijk niet over extra kosten voor drie speelsters overigens gewoon goedkoopste klasse en een gewoon hotel.De vraag is of je een speelster met een medisch geconstateerd risico, 30 uur vliegen later in Auckland laat onderzoeken denkende vooraf dat het wel mee zal vallen.Ze moet ook weer 30 uur terug met een nu wat beter gedefinieerd en wat groter medisch risico.
  Vanuit objectief oogpunt gezien nooit, vanuit KNHB oogpunt dus wel.
  Als je heel ver weg reist kan je beter wat meer reserves meenemen daar een enkele reis incl forse jetlag minimaal 3, 4 dagen kost. Nogmaals bij de evaluatie dit soort scenario,s meenemen voor de toekomst .Dit mag natuurlijk nooit meer voorkomen. Dames Oranje morgen succes. Lisanne sterkte. Maria misschien maandag even op het veld tegen Korea ?

 7. Fan van Hockey

  @Lisanne: Vreselijk balen zeg! Ik hoop dat de aanvullende onderzoeken mee gaan vallen. Sterkte!

  @Maria: Heel veel succes! Je entree tegen de VS vond ik sterk.

Reageer

Contact Us