HWL (D): Verschoor en Veenendaal niet in selectie

Bondscoach Alyson Annan van de Oranjedames heeft de selectie bekendgemaakt waarmee zij van 17 tot en met 26 november 2017 deelneemt aan Hockey World League Final (HWL) in het Nieuw-Zeelandse Auckland. De opvallende afwezigen in de selectie die 18 spelers telt zijn Maria Verschoor en keepster Anne Veenendaal, beiden van Amsterdam.

“Ten opzichte van de selectie van het EK afgelopen zomer is er weinig veranderd in de samenstelling”, zegt Annan. “Dit jonge en talentvolle team heeft toen een prachtig resultaat behaald maar ook laten zien uitstekend te kunnen samenwerken. Elkaar helpen en beter willen maken om zo als team het beste te kunnen presteren. Ik heb vertrouwen in deze sterke en ambitieuze groep speelsters.”

Afvallers

Naast Veenendaal en Verschoor vielen ook Lieke Hulsen, Sanne Koolen, Maartje Krekelaar, Lisanne de Lange, Valerie Magis, Charlotte Vega en Margot Zuidhof af van de trainingsgroep waarmee Annan de voorbereiding op de Hockey World League Final begon.

Selectie Oranje voor Hockey World League Final

Ireen van den Assem – Den Bosch
Carlien Dirkse van den Heuvel – SCHC
Margot van Geffen – Den Bosch
Eva de Goede – Amsterdam
Kelly Jonker – Amsterdam
Marloes Keetels – Den Bosch
Josine Koning (K) – Den Bosch
Laurien Leurink – Laren
Caia van Maasakker – SCHC
Kitty van Male – Amsterdam
Frédérique Matla – Den Bosch
Laura Nunnink – Oranje-Rood
Malou Pheninckx – Kampong
Julia Remmerswaal (K) – hdm
Pien Sanders – Den Bosch
Lauren Stam – Amsterdam
Xan de Waard – SCHC
Lidewij Welten – Den Bosch

Programma International Festival of Hockey

De Oranjedames spelen van 8 tot en met 12 november, voorafgaand aan de HWL Final, een aantal wedstrijden tijdens het International Festival of Hockey in Melbourne (Australië). Meer informatie over dit invitatietoernooi staat vermeld op de website van het toernooi.

HWL Final

Op 17 november start de HWL in Auckland. Het Nederlands elftal speelt in poule A de volgende wedstrijden:

17 november, 20.00 uur*: Nederland – Nieuw-Zeeland
18 november, 20.00 uur*: Verenigde Staten – Nederland
20 november, 18.00 uur*: Nederland – Zuid-Korea

De kwartfinales worden gespeeld op 22 en 23 november, gevolgd door de halve finales en plaatsingswedstrijden op 24 en 25 november. De finale vindt plaats op 26 november.

*De genoemde tijden zijn lokale tijden. Het tijdsverschil met Nederland bedraagt tijdens de HWL Final +12 uur.

Comments (26)

 1. Zoooooooo hèhè, eindelijk erachter dat Maria Verschoor weinig tot geen rendement heeft. Verder nette selectie, sneu voor Valerie wel, die valt altijd af. Vind Malou P toch nog wel verrassend

 2. nee de andere middenvelders en spitsen hebben een hoog rendement…malou boven maria, bizar.

 3. Niks bizars aan, Malou speelt met een andere taak en haalde meer strafcorners dan Maria. De andere speelsters halen stracorners, strafballen of doelpunten (eens, kan meer en moet meer). Malou heeft het gewoon prima gedaan. Maartje K vind ik dan wel jammer. Zij haalde wel rendement in haar acties.

  Maria had nul rendement. Ik had Hulsen er wel graag bij gezien. Of Vega. Scoren beide makkelijk. En Kerstholt voor de toekomst.

  Kan er ook gestopt worden met het oproepen van Valerie en Margot Z? Die zijn het gewoon net niet.

 4. haha lynn, jij wet dat spelers andere taken hebben en je staat het rendement mee te turven.
  Turf dan maar het rendement van de middenvelders en spitsen in de hoofdklasse tot nu toe mee. Xan, Laurien, Carlien, Malou, Nunnink hoeveel goals?

 5. Zal de grap wel missen, maar het is algemeen bekend dat Verschoor al jaren weinig rendement haalt, niet alleen doelpunten maar ook het halen van corners. Een beetje zoals Welten voorheen was. Acties te ver door,
  Als je die andere dames erbij gaat halen; dvdh 1-0 in de finale, Leurink belangrijke 1-0 tegen Argentinie 8e finale OS, De Waard 1-0 halve finale wk. Het gaat niet om een toernooi. Daarnaast had ik voorheen mijn twijfels over Malou. Maar ze speelt juist simpel, corner halen. Je hoeft echt geen genie te zijn om te zien dat Verschoor en Phennickx twee totaal andere speelsters zijn. Ik denk ook dat nl een type als Malou nodig heeft. Dus logisch dat Malou een andere opdracht mee krijgt dan Maria. En ja het viel me op dat Verschoor amper en misschien strafcorners binnen haalde. Nunnink en De Waard hadden gewoon een goed EK overigens. Nunnink ook de grote mevrouw bij OR.

  maar hey dat is wat ik zie en denk. Ik hoop dat Verschoor er net als Welten en Hoog beter uitkomt. Het is een fantastische speelster, maar moet net wat meer laten zien.

 6. @@poes: rendement in de hk is anders dan bij oranje he. Je kunt wel goaltjes maken in de hk maar als je bij oranje dat niet doet heb je soms een break nodig, Niks mis mee lijkt me. Overigens weten we de reden nog niet.

 7. OK, dus presteren in de hoofdklasse maakt eigenlijk niet uit? Als je daar al niet scoort, zal het internationaal wel beter gaan.
  Genie Lynn, zelfde plek dus met elkaar vergelijken. Malou is verdedigend ook zwakker (mocht je dat als taak erbij halen).
  Maar wellicht heeft Yo gelijk en is dit een waarschuwing om scherper te worden. Lastige is dat 60% van de ploeg dat wel kan gebruiken….

 8. Waarom verdraai jij alles? Nogmaals Verschoor haalt in nl niet genoeg rendement. De jaren dat zij erbij zit mogen we echt meer verwachten. Dat ze in de hoofdklasse scoort is mooi, maar dat wordt ook verwacht in nl en dat gebeurt niet.

  Malou en Maria zijn qua speelstijl niet met elkaar te vergelijken. Maria is net als Lidewij meer van de acties en Malou houdt het simpel. Malou speelde echt geen slecht ek en ik ben zeker niet haar grootste fan. Maar ik had nog eerder Maartje K meegenomen of Vega ipv Verschoor.

  Als we het over goals hebben in de hoofdklasse zouden Vega, Hulsen en misschien zelfs Zerbo een kans moeten krijgen. Die laatste doet het gewoon goed.

  Ik laat het hierbij met jou. Ik hoop van harte dat Maria zich er weer bijknokt. Want ze is een geweldige speelster en ja ook verdedigend goed. Nl heeft een brede selectie dus opzich ook niet vreemd als anderen een kans krijgen, Maar ja, ik weet de reden ook niet, dus ik ben benieuwd zou morgen op hockey.nl staan.

 9. Lijkt me beter. Straks ga je nog huilen

 10. Redactie Hoofdklassehockey.nl

  Beste hockeyvrienden,

  Laten we elkaar bestrijden met argumenten als je het niet eens bent met een mening.

  Met vriendelijke groet,
  Redactie Hoofdklassehockey.nl

 11. Hoofdklasser

  Veel in dat team mag veranderd worden! Bij de Nederlandse dames draaien alle strafcorners niet, geef zo een van nes met zo een toernooi een kans, missschien kan ze juist van maasakker laten presteren!! We weten eigenlijk zo wel bij de heren als dames dat eigenlijk het zelfde team geslecteerd wordt!! Met een of twee aanpassingen daarnaast.
  Me Eva de goede ook sorry ze hockeyd waanzinnig goed!! Maar hoe kan je in godsnaam na zo een lange tijd meteen weer geselecteerd worden ??
  Het blijft den bosch en Amsterdam verhaal… zonde van al dat talent….

 12. Het is bij de dames van het Nederlands Elftal vooral veel rennen en dartelen, veel balverlies en pas nadenken nadat er weer een actie mislukt is, doch ogenschijnlijk niet teveel, want ze maken telkens dezelfde fouten.

  Individuele acties worden aangegaan zonder dat een inschatting wordt gemaakt van de kans van slagen en het risico dat eventueel balverlies met zich meebrengt. Ik vraag me af of dat uberhaupt aan te leren is of dat je een dergelijk inzicht wel of niet in je hebt.

 13. Ik wil ook wat zeggen

  Verschoor is een prima speelster in de hoofdklasse maar komt m.i. internationaal tekort. Magis vind ik dit seizoen positief opvallen bij OZ (meer dan andere jaren) en van Hulsen ben ik mijn hele leven al fan. Werklust, mentaliteit en drive die je niet vaak ziet. Jammer dat Hulsen afviel. Verder gaan we het zien. Wie is Julia Remmerswaal?

 14. Julia Remmerswaal keepster HDM. Hulsen had ik ook zo graag gezien. Maar is ook niet zolang terug van haar blessure, dus wellicht komt haar kans nog.

  @hoofdklasser; denk je dat V Nes het niveau aankan? Prima corner daar niet van. En Eva de Goede; als je haar ziet spelen snap je meteen waarom ze erbij zit.

 15. Als liefhebber ga ik juist naar speelsters als verschoor kijken. Alles is zo gestructureerd en volgens de lijnen. Als we het hockey willen verliezen moeten we zeker kleurloze speelsters selecteren. Vooral speelsters zonder mening. Ik hoop dat matla haar onbevangenheid behoud want die doet in ned ook steeds minder onvoorspelbare dingen. Bij den bosch is ze de smaakmaker. Liever minder rendement en leuk om naar te kijken dan saai en creatiefloos

 16. bal is rond

  jammer dat verschoor is afgevallen. veel inzet en werklust, komt er gewoon niet altijd uit. gaat er desondanks wel komen verwacht ik.

  Verder goed om te zien dat De Goede erbij zit, brengt wat extra ervaring in de ploeg. verder natuurlijk een fenomenale speelster die weer helemaal terug lijkt. speelde een paar sterke wedstrijden met amsterdam!

  We gaan het zien in NZ!

 17. Ahhhh ja je heb selectie en selectie:de afvallers van EK kregen pas na 7 weken een uitleg over hun afvallen ( beetje laat)ze sluiten weer aan en hoppa allemaal weer afgevallen ( wat was daar nou het nut van)eens met liefhebber kleurloos en zonder mening ,maarja we moeten het er mee doen (knhb ook ) iets met op tijd aanleveren van speelerslijst

 18. Er lopen er toch altijd een aantal tussen die net te groot zijn voor het servet en te klein voor het tafel laken.

  Verschoor heeft inderdaad veel inzet en talent, maar het rendement is gewoon erg laag. Het is de coaches nog niet gelukt dat rendement te verbeteren. Daarom wat mij betreft terecht dat een minder technische speelster als Pheninkx er wel bij zit.

 19. @bal is rond

  Verschoor er komen? Is dat niet een beetje aan de late kant?

 20. Mooie groep schrijft de coach, zal best vroeger was het, neem alleen spelers mee die fit zijn en in vorm. Als ik naar de competitie kijk bestond selectie dan alleen uit spelers van den bosch en amsterdam. Schc loopt nog niet lekker maar de vaste kern wordt toch geselecteerd? Ook scorend vermogen telt niet mee de eerste 4 van de huidige hoofdklasse zitten er niet bij. Dus hockey liefhebbers maakt u niet druk we gaan toch voor goud

 21. @liefhebber: voor een groot gedeelte waar. Maar daar liepen ook Daphne vd Velden (die duidelijk tekort kwam) en Sabine Mol (veel goals in de HK, maar kwam niet uit de verf in Oranje) tussen. Maar de vedettes wereden er wel uitgelaten als die met de pet naar gooiden en dat mis ik een beetje. Wellicht nu bij Verschoor?

  Over de topscorers:
  V Nes: goede corner, maar kan zij de top aan?
  Kerstholt: neemt rust, is niet gepasseerd.
  Zerbo: komt er wel. Is nog maar 19? In het grote Oranje kwam ze een jaar of 2 terug naar mijn mening fysiek te kort.

  Hulsen komt net van een blessure, hopelijk haakt zij straks weer aan.
  Vega valt altijd op het laatste moment af, bij elke coach, misschien het dan net niet?

 22. @liefhebber inderdaad scoorend vermogen is duidelijk niet belangrijk ,top 4 van dit moment niet geselecteerd .harde kern SCHC zit er wel bij ,maar zijn in de competie niet echt goed bezig,64 strafcorners ,4 erin ……maar is dus ook niet belangrijk,waarschijnlijk heeft annan andere selectie criteria ,wie zal het zeggen.
  Op naar het HWL reisje

 23. Het is natuurlijk een beetje vreemd om puur te kijken wie na 8 speelronden het meest heeft gescoord. Is een moment opname en er is meer belangrijk dan alleen het maken van doelpunten.

 24. Ik mis Pien Sanders. Die is nu al top en hoort er absoluut in thuis. Toekomst van Oranje. Angstig beleid…..

 25. @theo: dat hoeft niet, Pien zit gewoon bij de selectie.

  @@ gelukje; eens. Daarbij nam Kerstholt even een break van NL, is het van Nes de vraag of ze als speelster goed genoeg is (anderzijds was Maartje dat toen ze er net bij kwam), Zerbo is nog jong.

  op het WK moet je schitteren, voor Verschoor alle tijd zich terug te knokken (volgens nos zou ze niet in de juiste vorm zijn). Verschoor doet me ergens aan Promess denken. Bij de club gaat het goed, maar in het grote Oranje mislukken de acties te vaak (over de achterlijn, shootje, weinig rendement). Voor Robben ga je naar het stadion (Welten, voorheen ok Hoog, v As), maar aan een Promes (Verschoor) erger je op den duur als het weer eens niet lukt.

 26. @ gelukje, na 8 rondes, Zou je toch zeggen die zijn nu in vorm daar gaat het toch om caldas zei altijd vorm is king. We kunnen wel kijken hoeveel corners iemand haalt maar volgens mij en ik las ook volgens coach moet bal gewoon tegen het plankje, dus waarom sierlijke paardjes en niet keihard werkende slopers of moet je vriendinnetje zijn van ….

Reageer

Contact Us