Round-up HWL (D): VS na shoot-outs te sterk voor Duitsland in finale

De Hockey World Semi-Final is Johannesburg is gewonnen door de dames van de Verenigde Staten. Zij waren in de finale na het nemen van shoot-outs te sterk voor Duitsland. Engeland legde beslag op de derde plaats na de 5-2 overwinning op Argentinië.

Finale:

Verenigde Staten-Duitsland 1-1 VS wint na shoot-outs 3-2

Pas na rust werd er gescoord in de finale tussen de Verenigde Staten en Duitsland. Camille Nobis verschalkte na 38 minuten de Amerikaanse keepster Jackie Briggs met een tip-in. Lange tijd leek deze treffer voldoende voor de overwinning voor Duitsland, maar twee minuten voor tijd kwam de Verenigde Staten op gelijke hoogte dankzij een doelpunt van Taylor West vanaf de strafbalstip. In de shoot-outs miste Duitsland drie keer en de Verenigde Staten twee keer. Erin Matson werd de matchwinner door de beslissende shoot-out te benutten.

0-1 Camille Nobis
1-1 Taylor West (sb)

Strijd om derde en vierde plaats:

Engeland-Argentinië 5-2

Engeland en Argentinië gingen tot aan de rust gelijk op. Engeland kwam tot twee keer toe op voorsprong via Sophie Bray en Susannah Townsend. Argentinië kwam via Lucina von der Heyde en Delfina Merino weer op gelijke hoogte. Na de rust besliste de olympisch kampioen de wedstrijd in haar voordeel. Argentinië had geen antwoord op de treffer van Laura Unsworth, waarna Giselle Ansley uit een strafcorner en vanaf de strafbalstip de eindstand op 5-2 bepaalde.

1-0 Sophie Bray
1-1 Lucina von der Heyde
2-1 Susannah Townsend
2-2 Delfina Merino
3-2 Laura Unsworth
4-2 Giselle Ansley (sc)
5-2 Giselle Ansley (sb)

Reageer

Contact Us