Round-up HWL (D): Weinig doelpunten te bewonderen op eerste dag

Op de eerste dag van de Hockey World League Semi-Final vielen er bij het damestoernooi weinig doelpunten te bewonderen. In vier wedstrijden werd zaterdag slechts vier keer gescoord. Het duel tussen Zuid-Afrika en India eindigde in een doelpuntloos gelijkspel.

De nummers één tot en met vier van het toernooi plaatsen zich voor het WK 2018 en kwalificeren zich ook voor de finaleronde van de Hockey World League in het Nieuw-Zeelandse Auckland.

Japan-Ierland 1-1

In het openingsduel verraste Ierland met een gelijkspel tegen het hoger geklasseerde Japan. Vlak voor het einde van het derde kwart nam de Ierse ploeg een voorsprong na een benutte strafcorner van Roisin Upton. Negen minuten voor tijd voorkwam Shihori Oikawa, in de Hoofdklasse spelend voor Oranje-Rood, een valse start van de Cherry Blossoms.

0-1 Roisin Upton (sc)
1-1 Shihori Oikawa (sc)

Duitsland-Polen 1-0

Duitsland kreeg kansen genoeg op een doelpunt, maar wist van al die kansen er slechts één te benutten. Het was dit keer voldoende voor de overwinning. Net als in het duel tussen Japan en Ierland bleef de 0-0 lange tijd op het bord staan. In het derde kwart wist Elisa Gräve eindelijk de Poolse keepster Marta Kucharska te verschalken.

1-0 Elisa Gräve

Verenigde Staten-Chili 1-0

De Verenigde Staten had de handen vol aan Chili, de nummer twintig van de wereld. Het duel werd vlak na rust beslist door een treffer van Jill Witmer. De aanvalster speelde haar honderdste interland voor de Verenigde Staten.

1-0 Jill Witmer

Zuid-Afrika-India 0-0

Het duel tussen de nummers 13 (Zuid-Afrika) en twaalf (India) van de wereldranglijst bleef onbeslist. Zuid-Afrika dacht heel even er met de overwinning vandoor te gaan, maar de videoscheidsrechter annuleerde het doelpunt.

Reageer

Contact Us