Round-up HWL (D): Zuid-Afrika legt beslag op vijfde plaats

Op de voorlaatste speeldag van de Hockey World League Semi-Final in Johannesburg hebben de dames van Zuid-Afrika beslag gelegd op de vijfde plaats na winst op Japan. Ierland eindigde als zevende na een 2-1 zege op India.

Strijd om vijfde en zesde plaats:

Japan-Zuid-Afrika 1-2

Zuid-Afrika heeft het toernooi voor eigen publiek met een positieve noot afgesloten. Het gastland eindigde als vijfde na een 2-1 zege op Japan. Beide landen waren al verzekerd van een WK-ticket. In het tweede kwart kwam Zuid-Afrika op voorsprong door een benutte strafbal van Lilian du Plessis, vijf minuten later gevolgd door een doelpunt van Tarryn Glasby. Na rust verkleinde Japan de achterstand via Yuri Nagai, maar Zuid-Afrika hield stand.

0-1 Lilian du Plessis (sb)
0-2 Tarryn Glasby
1-2 Yuri Nagai

Strijd om zevende en achtste plaats:

India-Ierland 1-2

Ierland werkte een achterstand weg en pakte uiteindelijk de overwinning voor plek zeven in het toernooi. Tegen het einde van het eerste kwart kwam India op voorsprong via een rake strafcorner van Gurjit Kaur. De Ierse ploeg boog de achterstand pas in het vierde kwart om naar 2-1. Aanvoerster Kathryn Mullan verzilverde een cornervariant en een minuut later was Ierland opnieuw trefzeker uit een corner. Dit keer schoot Lizzie Colvin raak.

1-0 Gurjit Kaur (sc)
1-1 Kathryn Mullan (sc)
1-2 Lizzie Colvin (sc)

Reageer

Contact Us