Round-up HWL (D): Zuid-Afrika verrast Verenigde Staten

Op de vijfde speeldag van de Hockey World League Semi-Final voor dames in Johannesburg heeft Zuid-Afrika alsnog de kwartfinales bereikt. Het gastland was in het laatste groepsduel verrassend met 3-2 te sterk voor de Verenigde Staten. Argentinië sloot de als enige poulefase af zonder puntenverlies.

Japan-Duitsland 0-3

Duitsland was gewaarschuwd voor Japan. De Aziaten waren eerder deze week al te sterk voor olympisch en Europees kampioen Engeland. De Duitse ploeg liet zich echter niet verrassen. Charlotte Stapenhorst opende de score in de 23ste minuut. Daarbij had de aanvalster geluk dat de bal via een verdedigster in het Japanse doel verdween. Na rust verdubbelde Nike Lorenz uit een strafcorner de score, waarna Cecile Pieper in het laatste kwart de eindstand op 3-0 bepaalde.

0-1 Charlotte Stapenhorst
0-2 Nike Lorenz (sc)
0-3 Cecile Pieper

Engeland-Ierland 3-2

De insteek voor beide landen was voorafgaand aan het duel duidelijk: winst betekende de eerste plaats in de groep. Engeland leidde na de eerste twee kwarten met 2-0 dankzij treffers van Sarah Haycroft en Shona McCallin uit een strafcorner. Na rust sloeg Ierland in een kort tijdsbestek twee keer toe via Nicola Daly en Kathryn Mullian. Engeland trok uiteindelijk alsnog aan het langste eind. Aanvoerster Alex Danson reageerde attent op een rebound uit een corner: 3-2. Door de winst eindigde Engeland als eerste in de poule voor Duitsland, Japan en Ierland. Polen eindigde als vijfde en laatste en zal spelen om de negende en tiende plaats.

1-0 Sarah Haycroft
2-0 Shona McCallin (sc)
2-1 Nicola Day
2-2 Kathryn Mullian
3-2 Alex Danson (sc)

Zuid-Afrika-Verenigde Staten 3-2

Zuid-Afrika moest winnen van de Verenigde Staten om zich ten koste van Chili te plaatsen voor de kwartfinales. Tot twee keer toe keek Zuid-Afrika tegen een achterstand aan, maar dankzij twee doelpunten van Candice Manuel in het vierde kwart schaarde de ploeg zich alsnog bij de laatste acht.

0-1 Melissa Gonzalez
1-1 Jade Mayne
1-2 Jill Witmer
2-2 Candice Manuel
3-2 Candice Manuel

Argentinië-India 3-0

De nederlaag van de Verenigde Staten betekende dat Argentinië al voor het duel met India was verzekerd van de eerste plaats in de groep. Na de 3-0 zege op India was de Argentijnse ploeg ook de enige equipe zonder puntenverlies in de poulefase. De score was al voor rust bereikt. Al na twee minuten opende Rocio Sanchez de score. Maria Granatto maakte er 2-0 van, waarna Noel Barrionuevo vanaf de strafbalstip de eindstand op het bord zette. Argentinië eindigde dus al poulewinnaar voor de verenigde Staten, Zuid-Afrika en India. Chili, dat als vijfde eindigde, gaat met Polen de strijd aan om plek negen.

1-0 Rocio Sanchez
2-0 Maria Granatto
3-0 Noel Barrionuevo (sb)

Eindstand Poule A
1.Engeland* 4-9
2.Duitsland* 4-7
3.Japan* 4-7
4.Ierland* 4-5
5.Polen* 4-0
* naar kwartfinales

Eindstand Poule B
1.Argentinië* 4-12
2.Verenigde Staten* 4-6
3.Zuid-Afrika* 4-4
4.India* 4-4
5.Chili 4-3
* naar kwartfinales

Dinsdag 18 juli:
11.15 uur: Verenigde Staten-Japan
13.00 uur: Argentinië-Ierland
15.45 uur: Engeland-India
18.00 uur: Duitsland-Zuid-Afrika

Reageer

Contact Us