Round-up HWL (H): Australië prolongeert titel, India derde - Hoofdklasse Hockey Nederland

Round-up HWL (H): Australië prolongeert titel, India derde

De Australische heren hebben de titel van de Hockey World League geprolongeerd. De wereldkampioen was zondag in de finale in Bhubaneswar met 2-1 te sterk voor Argentinië. De strijd om het brons werd gewonnen door India, dat Duitsland met 2-1 versloeg.

Finale:

Argentinië-Australië 1-2

De beslissing in het duel viel pas vlak voor tijd. Blake Govers pushte in de 58ste minuut raak uit een strafcorner. De Australiërs waren na een doelpuntloos eerste kwart eveneens uit een corner op voorsprong gekomen via Jeremy Hayward.

Argentinië kwam direct met een antwoord. De bal, die de cirkel in werd geslagen, werd door Agustin Bugallo doeltreffend van richting veranderd. Daarna kregen beide ploegen een goede kans op een tweede doelpunt.

Kansen voor beide ploegen

Tegen het einde van het derde kwart raakte Eddie Ockenden de lat en verzuimde Argentinië op voorsprong te komen. Oog in oog met keeper Tyler Lovell schoot Juan Lopez naast.

Nadat Australië vlak voor tijd op voorsprong was gekomen via Govers had Diego Paz met nog enkele seconden te spelen de gelijkmaker op de stick, maar hij sloeg de bal na een rebound naast het Australische doel.

17.Jeremy Hayward 0-1 (sc)
18.Agustin Bugallo 1-1
58.Blake Govers 1-2 (sc)

Strijd om derde en vierde plaats:

India-Duitsland 2-1

Duitsland, dat in de halve finales tegen Australië met een verzwakt team aantrad, kon tegen India slechts elf spelers opstellen. Een deel van de selectie was ziek geworden en ontbrak Timur Oruz met een knieblessure. Net als tegen Australië stond tweede doelman Mark Appel in de spits, maar dit keer moest hij de volle zestig minuten aan de bak omdat er geen wissels waren aan Duitse zijde.

Ondanks de personele problemen kwam Duitsland goed voor de dag, maar de ploeg kon de kansen niet benutten. De Duitsers kwamen na rust nog wel gelijk via Appel nadat Sunil Sowmarpet de score in het tweede kwart had geopend. Duitsland streed dapper, maar moest uiteindelijk toch het hoofd buigen na de rake strafcorner van Harmanpreet Singh.

21.Sunil Sowmarpet 1-0
36.Mark Appel 1-1
54.Harmanpreet Singh 2-1 (sc)

Comments (5)

 1. India met de grootst mogelijke moeite langs 11 (inderdaad, geen wissels, reserve keeper weer in de spits dit keer zelfs trefzeker) Duitsers. Petje voor de laatste, ik zou lekker in de kleedkamer gaan zitten als ik India was. Welgeteld een wedstrijd gewonnen in de reguliere speeltijd (deze dus).

  Op geen enkel moment laten zien dat ze een kanshebber zijn op een eremetaal volgend jaar. Wat dat betreft zijn ze geen centimeter opgeschoten met de meest recent coachwissel.

  Sjoerd Marijne trots, maar waarop? Op wat je voorganger achterlaat? Oranje dames, OZ mannen, Amsterdam mannen, nergens iets bewonderenswaardigs gepresteerd. India past prima in dit rijtje.

 2. Bij de Oranje dames vond hij inderdaad wat de voorganger achterliet: Een team over de datum, maar dat dat zelf nog niet inzag. En ook achteraf nog steeds niet als je Maartje Paumen hoort.
  Waarom moet Marijne het toch steeds ontgelden? Ik vrees dat dat vooral in zijn presentatie zit. Ten onrechte. Wat mij betreft binnen de mogelijkheden van India er (meer dan) maximaal uitgehaald.
  Hierop zal als reactie wel weer een hoop negatief gereageerd worden. Gevolgd door een lofzang op Caldas?

 3. @@john: helemaal mee eens! Marijne had al snel door dat er verjongd moest worden, had Annan dit ook maar ingezien (hoewel v As wel erg goed was).

  India heeft er het maximale uitgehaald, die selectie is gewoon niet beter dan Duitsland op volle sterkte, België of Australië. Marijne zal dat zelf ook heus wel weten. Denk dat ze terecht trots mogen zijn op de kwartfinale tegen België.

  Ook al is de hwl geen wk, 7e is toch echt beschamend. Je kunt in de kwartfinale verliezen maar 4e worden in je poule is niet best (en dan helemaal als je de kwartfinale ook nog eens verliest). De Wijn en vd Weerden werden gemist en misten 2 of 3 spelers. Oke veel verschillende stoppers en aangevers bij de sc. In tegenstelling tot de vrouwen waar een De Goede moeiteloos vervangen wordt door Verschoor of v Male door Krekelaar lijkt dat bij de mannen veel moeilijker te gaan als zij een ervaren en belangrijke speler missen?

 4. Mannen en vrouwen zijn niet te vergelijken. Bij de vrouwen zouden we 2 teams kunnen maken, die meedoen voor de gouden medaille. Bij de mannen is de wereldtop velen malen groter. Dit waren 2 oefentoernooien, resultaat is dus ook van geen enkel belang. De coaches weten weer wat ze aan de spelers hebben en kunnen lessen trekken, richting beide wk’.s

 5. Niet helemaal mee eens. Ik vergelijk ook niet het mannen en vrouwenhockey. En de top is kleiner, hoewel ook geblejen is dat de vrouwen mentaal top moeten zijn, niet alleen hockeyend.
  ik doel op het feit dat een vd Weerden en de Wijn niet opgevangen kunnen worden door een andere speler.
  Bij de vrouwen zag je bij de Engelsen dat het gemis van Towsend ook niet opgevangen kon worden.

  los van ziektes daar etc.

  Ja dit is een oefentoernooi. Mannen kunnen en moeten beter, vrouwen ook. Mannen lijkt me duidelijker wie er nodig zijn, vrouwen wordt nog een nog een mooie strijd met De Goede fit, V Male fit, Verschoor in vorm,
  Krekekaar…

Reageer