Round-up HWL (H): Australië, Spanje, Duitsland en België naar WK

De heren van Australië, Spanje, Duitsland en België hebben zich tijdens de Hockey World League Semi-Final in Johannesburg geplaatst voor het WK volgend jaar in India en voor de finaleronde van de HWL, eveneens in India.

Australië-Egypte 4-0

Australië had weinig problemen met Egypte. Bij rust leidde de Kookaburras al met 3-0. Na tien minuten opende Jeremy Hayward uit een strafcorner de score, die even later werd verdubbeld door Jake Whetton. Whetton was na rust ook verantwoordelijk voor de 4-0, nadat Matthew Swann de ruststand op het bord had gezet. Mark Knowles bereikte een bijzondere mijlpaal. Hij speelde zijn 300ste interland voor Australië.

1-0 Jeremy Hayward (sc)
2-0 Jake Whetton
3-0 Matthew Swann
4-0 Jake Whetton

Spanje-Ierland 2-1

De doelpunten bij Spanje-Ierland vielen pas na rust. Ricardo Sanchez bracht met een rake strafcorner Spanje aan de leiding. Alan Sothern zette vervolgens, ook uit een corner, Ierland naast de Spanjaarden, die een minuut later weer op voorsprong kwamen dankzij Alvaro Iglesias. Het bleek het winnende doelpunt van het duel.

1-0 Ricardo Sanchez (sc)
1-1 Alan Sothern (sc)
2-1 Alvaro Iglesias

Duitsland-Frankrijk 4-1

Naast Australië en Spanje sloegen de Duitsers ook een dubbelslag. Vlak voor het verstrijken van het eerste kwart kwam Duitsland op voorsprong dankzij een verzilverde strafcorner van Tom Grambusch. Timm Herzbruch scoorde vervolgens voor en na rust, waarna Marco Miltkau acht minuten voor tijd de 4-0 op het bord zette. Vlak voor tijd deed Nicolas Dumont met een rake corner nog iets terug voor Frankrijk.

1-0 Tom Grambusch (sc)
2-0 Timm Herzbruch
3-0 Timm Herzbruch
4-0 Marco Miltkau
4-1 Nicolas Dumont (sc)

België-Nieuw-Zeeland 2-0

De Belgen kwamen prima uit de startblokken en leidde na vijf minuten al met 2-0. Sébastien Dockier opende na drie minuten de score, die twee minuten later door Tom Boon met een fraaie backhand werd verdubbeld. Nieuw-Zeeland slaagde er in de resterende tijd niet in om van de hatelijke nul af te komen.

1-0 Sébastien Dockier
2-0 Tom Boon

Vrijdag 21 juli:
Strijd om 9de en 10de plaats:
10.00 uur: Japan- Zuid-Afrika
Strijd om 5de tot en met 8ste plaats:
12.15 uur: Egypte- Nieuw-Zeeland
Strijd om 5de tot en met 8ste plaats:
14.30 uur: Ierland-Frankrijk
Halve finales:
16.45 uur: Spanje-Duitsland
19.00 uur: Australië-België

Reageer

Contact Us