Round-up HWL (H): Belangrijke zege Egypte, Duitsland en Australië nog ongeslagen

Op de vierde speeldag van de Hockey World League Semi-Final bij de heren in Johannesburg deed Egypte goede zaken met het oog op plaatsing voor de kwartfinales door gastland Zuid-Afrika met 2-1 te verslaan. Duitsland behield de ongeslagen status door te winnen van België (3-2). Ook Australië heeft de maximale score na drie duels na de 2-1 zege op rivaal Nieuw-Zeeland.

Frankrijk-Spanje 0-2

In Poule A plaatste Spanje zich als vierde en laatste land voor de kwartfinales. De ploeg won met 2-0. De treffers werden pas na rust gescoord. Tegen het einde van het derde kwart zette Pau Quemada Spanje met een rake strafcorner op voorsprong. Deze score werd in het slot van het duel verdubbeld door Enrique Gonzalez die profiteerde van het feit dat de Fransen de keeper hadden ingewisseld voor een extra veldspeler.

0-1 Pau Quemada (sc)
0-2 Enrique Gonzalez

Nieuw-Zeeland-Australië 1-2

Australië behield de ongeslagen status en heeft in het laatste duel met het nog puntloze Japan slechts een punt nodig om als eerste te eindigen in Poule A. De wereldkampioen was met 2-1 te sterk voor de rivaal Oceanië. Nieuw-Zeeland kwam in het derde kwart nog wel op voorsprong via Jared Panchia, maar in het vierde en laatste kwart kwamen de Kookaburras alsnog langszij. Zeven minuten voor tijd schoot Jeremy Edwards de bal met de backhand in het dak van het doel voor de gelijkmaker en in de laatste minuut bezorgde Josh Pollard Australië de zege met een rake strafcorner.

1-0 Jared Panchia
1-1 Jeremy Edwards (sc)
1-2 Josh Pollard (sc)

Egypte-Zuid-Afrika 2-1

Egypte wist dat alleen een overwinning de kans op het bereiken van de laatste acht levend zou houden. En daar slaagde de ploeg in. Gastland Zuid-Afrika werd met 2-1 verslagen. Met twee doelpunten was Houssam Ghobran de held aan de kant van Egypte. Hij zette niet alleen zijn ploeg op voorsprong, maar scoorde ook de winnende treffer, nadat Daniel Sibbald de ploegen op gelijke hoogte had gebracht. Zuid-Afrika heeft nog een kans om zich te plaatsen voor de kwartfinales ten koste van Egypte, maar dan moet er in de laatste poulewedstrijd wel worden gewonnen van België.

1-0 Houssam Ghobran
1-1 Daniel Sibbald
2-1 Houssam Ghobran

België-Duitsland 2-3

In Poule B waren Duitsland en België al zeker van een plek bij de laatste acht. Het onderlinge duel werd met 3-2 gewonnen door Duitsland, dat op voorsprong kwam en daarna een achterstand omboog in een zege. Marco Miltkau opende op slag van rust de score. Vlak na de pauze maakte Arthur van Doren uit een solo gelijk, waarna Simon Gougnard België aan de leiding bracht door de bal achter keeper Tobias Walter te volleren. Drie minuten later was de stand alweer gelijk na een benutte strafcorner van Lukas Windfeder. Zes minuten voor tijd besliste de Duitsers het duel in hun voordeel via een doelpunt van Dieter-Enrique Linnekogel.

0-1 Marco Miltkau
1-1 Arthur van Doren
2-1 Simon Gougnard
2-2 Lukas Windfeder (sc)
2-3 Dieter-Enrique Linnekogel

Reageer

Contact Us