Round-up HWL (H): België in finale ruim langs Duitsland

De Belgische heren hebben de Hockey World League Semi-Final in Johannesburg winnend afgesloten. In de finale werd Duitsland met ruime cijfers verslagen: 6-1. Ook in de strijd om het brons vielen er veel doelpunten te noteren. Australië was met liefst 8-1 te sterk voor Spanje.

Finale:

België-Duitsland 6-1

België nam met de overwinning revanche voor het verloren groepsduel eerder dit toernooi. Duitsland moest het in de finale stellen zonder Timm Herzbruch. In de halve eindstrijd tegen Spanje liep hij een scheurtje op in de voorste kruisband van zijn linkerknie. De 20-jarige zal hierdoor ontbreken op het EK volgende maand in Amstelveen.

Vlak voor het einde van het eerste kwart kwam België op voorsprong. De strafcorner tussen Tom Boon en Arthur van Doren verliep niet vlekkeloos, maar Van Doren sloeg alsnog met de backhand de stick doeltreffend tegen de bal. Duitsland maakte vervolgens snel gelijk via Tom Grambusch uit een corner, maar daarna sloeg België in korte tijd twee keer toe. Boon verzilverde een corner en niet veel later tikte Amaury Keusters een voorzet van Van Doren binnen. Nog voor rust maakte Cédric Charlier er 4-1 van.

Pas in de slotfase van het duel voerde België de score op, ook omdat Duitsland met een vliegende keep speelde. Na een snelle uitbraak tekende Charlier voor zijn tweede treffer van het duel, waarna Augustin Meurmans de eindstand op het bord zette.

1-0 Arthur van Doren (sc)
1-1 Tom Grambusch (sc)
2-1 Tom Boon (sc)
3-1 Amaury Keusters
4-1 Cédric Charlier
5-1 Cédric Charlier
6-1 Augustin Meurmans

Strijd om derde en vierde plaats:

Australië-Spanje 8-1

Australië toonde weinig mededogen met Spanje. Voor rust liepen de Kookaburras uit naar een 4-0 voorsprong dankzij twee treffers van Jeremy Hayward, beide uit een strafcorner, Jake Whetton en Aaron Kleinschmidt. Kleinschmidt was na rust ook trefzeker evenals Craig Tom, Trent Mitton en Tom Wickham. In de voorlaatste minuut deed Pau Quemada uit een corner iets terug voor de Spanjaarden.

1-0 Jake Whetton
2-0 Jeremy Hayward (sc)
3-0 Jeremy Hayward (sc)
4-0 Aaron Kleinschmidt
5-0 Aaron Kleinschmidt
6-0 Craig Tom
7-0 Trent Mitton
8-0 Tom Wickham
8-1 Pau Quemada (sc)

Reageer

Contact Us