Round-up HWL (H): België met dubbele cijfers langs Egypte - Hoofdklasse Hockey Nederland

Round-up HWL (H): België met dubbele cijfers langs Egypte

Ook de heren zijn in het Zuid-Afrikaanse Johannesburg begonnen aan de Hockey World League Semi-Final. België toonde geen medelijden met Egypte en won met liefst 10-0. Gastland Zuid-Afrika verloor met 2-0 van Ierland en Spanje knokte zich langs Japan (2-1). Nieuw-Zeeland en Frankrijk kwamen remise overeen. Het werd 3-3.

Nieuw-Zeeland-Frankrijk 3-3

Nieuw-Zeeland kwam prima uit de startblokken, want na drie minuten namen de Black Sticks de leiding door een doelpunt van Stephen Jenness. Twee minuten later maakte Etienne Tyvenez gelijk voor Frankrijk, dat in het tweede kwart brutaal de leiding nam door Francois Goyet.

Nog voor rust maakte Hugo Inglis gelijk, waarna hij met zijn tweede treffer na rust Nieuw-Zeeland weer op voorsprong zette. Het was echter niet voldoende voor de overwinning. Pieter van Straaten bepaalde nog voor het einde van het derde kwart de eindstand op 3-3.

1-0 Steven Jenness
1-1 Etienne Tynevez
1-2 Francois Goyet
2-2 Hugo Inglis
3-2 Hugo Inglis
3-3 Pieter van Straaten

Spanje-Japan 2-1

Spanje had een zware kluif aan Japan. Na twee doelpuntloze kwarten kwamen de Aziaten op voorsprong dankzij een benutte strafcorner van Shota Yamada.De Spanjaarden maakten nog in het derde kwart gelijk. Josep Romeu verzilverde een strafcorner. De winnende treffer kwam op naam van Alvaro Iglesias, die elf minuten voor het eindsignaal de 2-1 maakte.

0-1 Shota Yamada (sc)
1-1 Josep Romeu (sc)
2-1 Alvaro Iglesias

België-Egypte 10-0

De Belgische doelman Vincent Vanasch moest al binnen een minuut handelend optreden. Het was het enige wapenfeit van Egypte dat kansloos was tegen de Belgen die in het eerste kwart al vier doelpunten maakten. Bij rust was de stand al opgelopen naar 6-0 en in de laatste twee kwarten maakte België nog eens vier doelpunten.

1-0 Thomas Briels
2-0 Tom Boon (sc)
3-0 Emmanuel Stockbroekx
4-0 Amaury Keusters (sc)
5-0 Nicolas de Kerpel (sc)
6-0 Loïck Luypaert (sc)
7-0 Cédric Charlier
8-0 Sébastien Dockier
9-0 Tom Boon (sc)
10-0 Thomas Briels

Zuid-Afrika-Ierland 0-2

Ook Ierland pakte de eerste drie punten van het toernooi. Matthew Nelson opende na tien minuten de score voor de Green Machine. Zuid-Afrika ging op zoek naar de gelijkmaker, maar stuitte steeds op doelman David Harte. Het duel werd in het vierde kwart beslist in Iers voordeel. Shane O’Donoghue pushte een strafcorner voor de 2-0 eindstand binnen.

0-1 Matthew Nelson
0-2 Shane O’Donoghue (sc)

Reageer