Round-up HWL (H): België ook op schot tegen Ierland

Op de tweede speeldag bij de heren tijdens de Hockey World League Semi-Final in Johannesburg boekte België een tweede overwinning en voorkwam Australië een valse start tegen Frankrijk (3-2).

Duitsland-Egypte 5-0

Egypte hield redelijk lang stand tegen de Duitsers, die pas in de 23ste minuut de openingstreffer scoorden via Marco Miltkau. Nog voor rust verdubbelde Tom Grambusch de score. Daarna krikte Duitsland het doelsaldo op dankzij treffers van Dieter-Enrique Linnekogel, Jonas Gomoll en Timm Herzbruch.

1-0 Marco Miltkau
2-0 Tom Grambusch (sc)
3-0 Dieter-Enrique Linnekogel
4-0 Jonas Gomoll
5-0 Timm Herzbruch

Australië-Frankrijk 3-2

Australië kwam met de schrik vrij. Na acht minuten leidde Frankrijk al met 2-0. Victor Charlet opende de score met een rake push uit een strafcorner, waarna Pieter van Straaten met een hard schot vanaf de kop cirkel keeper Tyler Lovell kansloos liet. In het tweede kwart verkleinde Jake Whetton de achterstand van Australië, dat na rust alsnog de overwinning greep. Josh Pollard maakte negen minuten voor tijd gelijk en twee minuten later benutte Mark Knowles een strafbal, waardoor de Kookaburras de drie punten pakten.

0-1 Victor Charlet (sc)
0-2 Pieter van Straaten
1-2 Jake Whetton
2-2 Josh Pollard
3-2 Mark Knowles (sb)

Nieuw-Zeeland-Japan 3-1

Na een doelpuntloos eerste kwart opende Jared Panchia uit een strafcorner de score voor Nieuw-Zeeland. De voorsprong werd vlak voor rust verdubbeld door Nic Woodds, eveneens uit een corner. In het derde kwart gooiden de Kiwi’s het duel in het slot dankzij een doelpunt van Stephen Jenness. Een minuut voor tijd deed Hirotaka Zendana uit een corner iets terug voor de Japanners.

1-0 Jared Panchia (sc)
2-0 Nic Woods (sc)
3-0 Stephen Jenness
3-1 Hirotaka Zendana (sc)

België-Ierland 6-2

Met twee zeges ligt België op koers voor een plek in de kwartfinales. Na de 10-0 tegen Egypte waren de Belgen ook op schot tegen Ierland. Het werd 6-2 mede dankzij drie treffers van Tom Boon uit een strafcorner. De Ieren kwamen in het eerste kwart nog wel op voorsprong door Stephen Cole, maar nog voor rust had België de achterstand omgebogen naar een 3-1 voorsprong. Vervolgens liepen de Belgen uit naar 6-1 voordat Ierland via Alan Sothern de eindstand op het bord zette.

0-1 Stephen Cole
1-1 Simon Gougnard
2-1 Cédric Charlier
3-1 Tom Boon (sc)
4-1 Loïck Luypaert (sb)
5-1 Tom Boom (sc)
6-1 Tom Boon (sc)
6-2 Alan Sothern

Reageer

Contact Us