Round-up HWL (H): Duitsland treft België in finale

De heren van Duitsland en België hebben de finale bereikt van de Hockey World League Semi-Final in Johannesburg. De Belgen waren met 2-1 te sterk voor Australië en Duitsland versloeg Spanje na het nemen van shoot-outs. Na de reguliere speeltijd stond de stand 1-1 op het bord.

Halve finales:

Spanje-Duitsland 1-1 Duitsland wint na shoot-outs 4-3

In de reguliere speeltijd kwam Spanje op voorsprong dankzij een treffer van Ricardo Sanchez, maar vijf minuten voor tijd maakte Ferdinand Weinke gelijk waardoor shoot-outs noodzakelijk waren. Na tien pogingen was de stand 2-2. In de sudden death scoorden Sergi Enrique en Mats Grambusch voordat Enrique Gonzalez voor Spanje miste. Christopher Rühr hield vervolgens het hoofd koel en liet keeper Quico Cortes kansloos waardoor Duitsland de finale bereikte.

1-0 Ricardo Sanchez
1-1 Ferdinand Weinke

Australië-België 1-2

België nam in het tweede kwart de leiding via een treffer van Cédric Charlier en na rust verdubbelde Amaury Keusters de score. Jeremy Hayward verkleinde de achterstand met een rake strafcorner en in de slotminuut leek Australië op gelijke hoogte komen, maar de treffer van Kiran Arunasalam werd afgekeurd. De finale is een herhaling van de poulewedstrijd, die door Duitsland met 3-2 werd gewonnen.

0-1 Cédric Charlier
0-2 Amaury Keusters
1-2 Jeremy Hayward (sc)

Strijd om vijfde tot en met achtste plaats:

Egypte-Nieuw-Zeeland 0-2

Nieuw-Zeeland had de handen vol aan Egypte. Pas na rust vonden de Kiwi’s een gaatje in de defensie van de Afrikanen. Nick Haig verzilverde een strafcorner. Tien minuten voor tijd besliste Kane Russell de wedstrijd definitief in Nieuw-Zeelands voordeel door de tweede treffer, ook uit een corner, te scoren. Met de winst hebben de Black Sticks plaatsing voor het WK nog steeds in eigen hand. Er moet dan nog wel worden gewonnen van Ierland in de strijd om plaats vijf.

0-1 Nick Haig (sc)
0-2 Kane Russell (sc)

Ierland-Frankrijk 1-1 Ierland wint na shoot-outs 4-3

Kampong-keeper David Harte was opnieuw goud waard voor de Ieren. Met twee reddingen in de shoot-outserie hield hij Ierland tegen Frankrijk aan de goede kant van de score. De Fransen waren al na vijf minuten op voorsprong gekomen door een treffer van Hugo Genestet uit een strafcorner. Shane O’Donoghue maakte ver in het derde kwart gelijk, eveneens uit een corner. Shoot-outs moesten de beslissing brengen. Harte voorkwam een score van Guillaume Deront en Genestet, waarna Chris Cargo de Ieren naar de overwinning schoot.

0-1 Hugo Genestet (sc)
1-1 Shane O’Donoghue (sc)

Strijd om negende en tiende plaats:

Japan-Zuid-Afrika 2-4

Zuid-Afrika sloot het toernooi voor eigen publiek af met een overwinning op Japan. Hierdoor eindigde het gastland als negende. Met twee doelpunten had Austin Smith van Den Bosch een groot aandeel in de 4-2 zege. Tot twee keer toe kwam Japan op gelijke hoogte, maar had vervolgens geen antwoord op de treffers van Jonathan Robinson, uit een strafbal, en een rake strafcorner van Dayaan Cassiem.

0-1 Austin Smith (sc)
1-1 Koji Yamasaki (sc)
1-2 Austin Smith (sc)
2-2 Genki Mitani
2-3 Jonathan Robinson (sb)
2-4 Dayaan Cassiem (sc)

Zaterdag 22 juli
Strijd om 7de en 8ste plaats:
15.45 uur: Egypte – Frankrijk
Strijd om 5de en 6de plaats:
18.00 uur: Nieuw-Zeeland – Ierland

Zondag 23 juli
Strijd om 3de en 4de plaats:
13.15 uur: Australië – Spanje
Finale:
18.00 uur: België – Duitsland

Reageer

Contact Us