Round-up HWL (H): Egypte door, Australië en Duitsland zonder puntenverlies

Op de vijfde speeldag van de Hockey World League Semi-Final bij de heren in Johannesburg is Zuid-Afrika er niet in geslaagd de kwartfinales te bereiken. Het gastland had moeten winnen van België, maar ging met 9-1 onderuit. Australië en Duitsland sloten de groepsfase af zonder puntenverlies.

Australië-Japan 7-2

Australië had weinig te duchten van Japan. Al na twaalf seconden werd een tackle op Trent Mitton bestraft met een strafbal die werd benut door Mark Knowles. Vier minuten later was het al 2-0 dankzij Jake Whetton. Nog voor rust tilden de Australiërs de stand naar 4-0. De Kookaburras liepen vervolgens uit naar 6-0 voordat Japan iets terugdeed. De eerste strafcorner van de Aziaten was meteen raak, waarna Hirotaka Zendana ook trefzeker was ook een corner. Drie minuten voor tijd bepaalde Jeremy Hayward de eindstand op 7-2.

1-0 Mark Knowles (sb)
2-0 Jake Whetton
3-0 Jake Whetton
4-0 Dylan Wotherspoon
5-0 Aren Zalewski
6-0 Tom Wickham
6-1 Shota Yamada (sc)
6-2 Hirotaka Zendana (sc)
7-2 Jeremy Hayward (sc)

Spanje-Nieuw-Zeeland 4-3

Met vier doelpunten in de laatste zeven minuten zat het venijn van het duel met recht in de staart. Nieuw-Zeeland ging vol voor de winst om als tweede te eindigen in de poule, maar werd uiteindelijk afgestraft voor de risico’s die de ploeg nam.

Na 35 minuten keken de Black Sticks tegen een 2-0 achterstand aan en besloten daarop keeper Devon Manchester te wisselen voor een extra veldspeler. Deze gok pakte goed uit. Shea McAleese maakte de aansluitingstreffer, waarna Nic Woods voor de gelijkmaker tekende. Een minuut na de gelijkmaker kwam Nieuw-Zeeland zelfs op voorsprong via Kane Russell.

Manchester keerde terug onder de lat en was even later kansloos op de inzet van Alvaro Iglesias. Opnieuw werd Manchester naar de kant gehaald. En dit keer werd de gok afgestraft. Een verdedigende fout leidde in de slotminuut de winnende treffer in voor Spanje, gemaakt door Pau Quemada.

1-0 Josep Romeu (sc)
2-0 Enrique Gonzalez
2-1 Shea McAleese (sc)
2-2 Nic Woods (sc)
2-3 Kane Russell (sc)
3-3 Alvaro Iglesias
4-3 Pau Quemada

Duitsland-Ierland 2-0

Vier weken geleden troffen beide ploegen elkaar ook in tijdens een vierlandentoernooi in Hamburg en toen was Ierland met 4-2 te sterk. Dit keer waren de rollen omgedraaid en pakten de Duitsers de winst. Tom Grambusch verzilverde de eerste Duitse strafcorner en tien minuten voor tijd bracht Martin Zwicker met een hard schot de beslissing in de wedstrijd.

1-0 Tom Grambusch (sc)
2-0 Martin Zwicker

Zuid-Afrika-België 1-9

Zuid-Afrika moest winnen om zich bij de laatste acht te scharen. De hoop van het gastland werd al snel in de grond geboord, want na zeven minuten leidde België al met 2-0. De winnaars van het olympisch zilver liepen in het tweede kwart uit naar liefst 7-0. Na rust scoorden de Belgen nog twee keer en deed Matthew Guise-Brown nog iets terug voor Zuid-Afrika, dat werd getrakteerd op een 9-1 nederlaag.

0-1 Alexander Hendrickx (sc)
0-2 Nicolas de Kerpel
0-3 Thomas Briels
0-4 Thomas Briels
0-5 Sébastien Dockier
0-6 Loïck Luypaert (sc)
0-7 Cédric Charlier
0-8 Sébastien Dockier
1-8 Matthew Guise-Brown (sc)
1-9 Gauthier Boccard

Eindstand Poule A
1.Australië* 4-12
2.Spanje* 4-9
3.Nieuw-Zeeland* 4-4
4.Frankrijk* 4-4
5.Japan 4-0
* naar kwartfinales

Eindstand Poule B
1.Duitsland* 4-12
2.België* 4-9
3.Ierland* 4-6
4.Egypte* 4-3
5.Zuid-Afrika 4-0
* naar kwartfinales

Woensdag 19 juli:
11.15 uur: Australië-Egypte
13.30 uur: Spanje-Ierland
15.45 uur: Duitsland-Frankrijk
18.00 uur: België-Nieuw-Zeeland

Reageer

Contact Us