Round-up HWL (H): Ierland pakt WK-ticket

Op de voorlaatste dag van de Hockey World League Semi-Final in Johannesburg hebben de heren van Ierland een WK-ticket bemachtigd na de 1-0 zege op Nieuw-Zeeland. Frankrijk legde beslag op een zevende plaats. Het versloeg Egypte met 3-0.

Strijd om de vijfde en zesde plaats:

Nieuw-Zeeland-Ierland 0-1

Groot feest na afloop bij de Ieren. De Green Machine verzekerde zich van deelname aan het WK volgend jaar in India door Nieuw-Zeeland met miniem verschil (1-0) te verslaan. Het enige doelpunt viel in het vierde kwart. Alan Sothern reageerde attent bij een rebound na een redding van de Nieuw-Zeelandse keeper Devon Manchester. De winst betekende de eerste WK-deelname van Ierland sinds 1990, waar de ploeg al twaalfde eindigde en Nederland wereldkampioen werd door thuisland Pakistan in de finale te verslaan.

0-1 Alan Sothern

Strijd om de zevende en achtste plaats:

Egypte-Frankrijk 0-3

Met een zevende plaats mag Frankrijk nog steeds hopen op een WK-ticket. Of de Fransen dat ticket daadwerkelijk bemachtigen is afhankelijk van de resultaten van de continentale kampioenschappen. Frankrijk deed in ieder geval wat er van de ploeg werd verwacht en dat was winnen van Egypte (3-0). Victor Charlet zette zijn ploeg al na zes minuten op voorsprong uit een strafcorner. Deze stand bleef lang op het bord staan. Tegen het einde van het derde kwart verdubbelde Hugo Genestet de score vanaf de strafbalstip, waarna Blaise Roseau in het laatste kwart de eindstand op het bord zette.

0-1 Victor Charlet (sc)
0-2 Hugo Genestet (sb)
0-3 Blaise Rogeau

Reageer

Contact Us