Round-up HWL (H): Zuid-Afrika bezorgt Duitsland benauwde momenten

Na de derde speelronde tijdens de Hockey World League Semi-Final bij de heren in Johannesburg zijn zes landen al zeker van de kwartfinales: België, Ierland, Duitsland, Australië, Frankrijk en Nieuw-Zeeland. Egypte en Zuid-Afrika vechten nog om een plek bij de laatste acht evenals Japan en Spanje.

Ierland-Egypte 2-1

Ierland had een lastige kluif aan Egypte, dat in het tweede kwart op voorsprong kwam door een treffer van Ahmed Elnaggar. Vlak na rust maakte Chris Cargo gelijk, waarna Shane O’Donoghue twee minuten voor het eindsignaal met een rake strafcorner Ierland alsnog aan de overwinning hielp. Eerder in het duel was een doelpunt van O’Donoghue afgekeurd. De videoscheidsrechter oordeelde dat de bal met de bolle kant van de stick was geslagen. Egypte moet het laatste pouleduel met Zuid-Afrika winnen om naar de kwartfinales te mogen.

0-1 Ahmed Elnaggar
1-1 Chris Cargo
2-1 Shane O’Donoghue (sc)

Japan-Frankrijk 1-4

Frankrijk presteert prima tijdens het toernooi. Na de remise tegen Nieuw-Zeeland en een kleine nederlaag tegen Australië werd Japan met ruim verschil verslagen. Na tien minuten zette Etienne Tynevez de Fransen op voorsprong. Deze marge werd in het tweede kwart verdubbeld door Gaspard Baumgarten. Nog voor rust deed Japan iets terug via Hirotaka Wakuri. Dichterbij kwamen de Japanners niet. Na rust besliste Frankrijk het duel definitief in zijn voordeel met doelpunten van Francois Goyet uit een strafcorner en Blaise Rogeau. Vanwege de winst van Frankrijk plaatste Nieuw-Zeeland zich zonder te spelen voor de kwartfinales.

0-1 Etienne Tynevez
0-2 Gaspard Baumgarten
1-2 Hirotaka Wakuri
1-3 Francois Goyet (sc)
1-4 Blaise Rogeau

Spanje-Australië 0-2

Australië boekte de tweede zege in twee wedstrijden. De overwinning tegen Spanje kreeg pas in de slotfase gestalte. Zeven minuten voor tijd brak Dylan Wotherspoon de wedstrijd open, waarna Trent Mitton in de slotminuut de eindstand op het bord zette.

0-1 Dylan Wotherspoon
0-2 Trent Mitton

Zuid-Afrika-Duitsland 3-4

Duitsland leek naar een eenvoudige zege af te stevenen, maar zag Zuid-Afrika in de slotfase nog akelig dichtbij komen. De Zuid-Afrikanen waren goed aan de wedstrijd begonnen. De kansen konden echter niet worden verzilverd. Vlak voor rust kwam Duitsland op voorsprong via Moritz Trompertz. In het derde kwart liepen de Duitsers snel uit naar 0-3 dankzij treffers van Niklas Wellen en aanvoerder Mats Grambusch. Austin Smith verkleinde in zijn 150ste interland de achterstand, maar een minuut later herstelde Timm Herzbruch de marge weer naar drie. Tien minuten voor tijd maakte Smith zijn tweede en gaf vervolgens met nog vier minuten op de klok de assist op het doelpunt van Jonathan Robinson. Het leverde nog een spannende eindfase op, maar Duitsland hield de voorsprong vast.

0-1 Moritz Trompertz
0-2 Niklas Wellen
0-3 Mats Grambusch (sc)
1-3 Austin Smith (sc)
1-4 Timm Herzbruch
2-4 Austin Smith (sc)
3-4 Jonathan Robinson (sc)

Reageer

Contact Us