HWL3 Brasschaat: De poulefase, dag 1 (dames) | Hoofdklasse Hockey Nederland

HWL3 Brasschaat: De poulefase, dag 1 (dames)

In de Hockey World League in Brasschaat zijn vandaag (zaterdag) de eerste wedstrijden gespeeld. Bij de vrouwen viel zowel in Poule A als B een uitslag met de dubbele cijfers.

Nieuw-Zeeland-WK-dames-RU

© Roel Ubels

10.00 uur Poule B: Nieuw-Zeeland – Polen 12-0

Nieuw-Zeeland opende de HWL III op spectaculaire wijze. De Kiwi’s, nummer vier van de wereld, vermorzelden nummer 23 Polen. De Black Sticks scoorden een dozijn doelpunten, allemaal veldgoals. Gemma Flynn maakte een kwartet aan treffers, Olivia Merry en Anita Punt scoorden beiden twee keer. Dinsdag speelt Nieuw-Zeeland tegen India. Polen mag morgen al tegen Australië.

12.00 uur Poule A: Zuid-Korea – Italië 1-1

Een late treffer van Giuliana Ruggieri bracht Italië op gelijke hoogte met Zuid-Korea. De Aziaten stonden al sinds de elfde minuut op voorsprong door een doelpunt van Mihyun Park. Korea is de volgende tegenstander van Oranje, Italië mag tegen Frankrijk.

14.00 uur Poule A: Nederland – Frankrijk 11-0

Oranje kende geen enkele moeite met Frankrijk. De nummer 24 op de FIH-ranglijst, werd volledig overlopen door het veel sterkere elftal van Sjoerd Marijne. Eindstand: 11-0. Maartje Paumen en Lidewij Welten scoorden drie keer.

16.00 uur Poule B: België – India 1-0

België en India ontlopen elkaar op de wereldranglijst slechts één plek, dus was het geen verrassing dat ook op het veld de ploegen aan elkaar gewaagd waren. Onze zuiderburen gingen met de overwinning aan de haal door een goal in de 35ste minuut van Lieselotte van Lindt.

Reageer