HWL3 Brasschaat: Niet-verrassende monsterzege Oranje op Frankijk | Hoofdklasse Hockey Nederland

HWL3 Brasschaat: Niet-verrassende monsterzege Oranje op Frankijk

Oranje kende geen enkele moeite met Frankrijk, de eerste tegenstander van Nederland in de derde ronde van de Hockey World League in Brasschaat. De arme Franse dames, nummer 24 op de FIH-ranglijst, werden volledig overlopen door het veel sterkere elftal van Sjoerd Marijne. Eindstand: 11-0. Frankrijk hoorde gisteren pas dat het zou deelnemen aan de HWL III in België.

Oranje Nederland Nieuw Zeeland dames RUO6117900 Hoog
Ellen Hoog aan de bal © Roel Ubels

Het scenario van het Deense campingelftal dat in 1992 het EK voetbal won nadat de spelers vanaf hun vakantieadressen werden opgeroepen het toernooi te spelen, bleek al snel een utopie voor de Françaises. Maria Verschoor, Kelly Jonker en Maartje Paumen brachten Oranje al in het eerste kwart op 3-0.

De Franse goalie Anne-Sophie Daire kreeg ook in Q2 geen moment rust. De sluitpost keepte niet onaardig, maar kwam tekort bij een strafcornerinzet van Caia van Maasakker en twee doelpunten van Lidewij Welten. De statistieken spraken boekdelen, Oranje had meer dan 90% balbezit op de helft van de opponent.

De moegestreden Daire werd na rust aan de kant gehouden ten faveure van Mathilde Petriaux. Ook Nederland wisselde van doelvrouw, Larissa Meijer kwam binnen de lijnen voor Joyce Sombroek, die geen bal had aangeraakt. Petriaux hield haar doel iets schoner, alleen Jonker en Ellen Hoog passeerde haar in het derde kwart.

Paumen (2x) en Welten brachten de score in het afsluitende kwart naar de dubbele cijfers. Oranje neemt het zondag op tegen Zuid-Korea, een tegenstander die het het Nederlands elftal ongetwijfeld moeilijker gaat maken.

Reageer