HWL3 Brasschaat: Oranje met moeite voorbij Korea

Nederland kreeg in de eerste helft voldoende kansen, maar door slordig spel lukte het Oranje niet een comfortabele voorsprong op te bouwen tegen Korea. Een schaarse aanval van de opponent leidde zelfs tot een strafcorner en een doelpunt. Pas in het laatste kwart kon de Nederlandse formatie opnieuw op voorsprong komen en de wedstrijd naar zich toe trekken.

Oranje Nederland Korea dames RU3959 Welten
(c) Roel Ubels

Oranje opende fantastisch. Reeds na 22 seconden verdiende de ploeg van Sjoerd Marijne al de eerste strafcorner. Maartje Paumen schoot in haar favoriete hoek, maar de Koreaanse keeper kon redden. Het doelpunt van Nederland kon niet uitblijven en viel na vijf minuten spelen. Een Koreaanse aanval werd onderschept Eva de Goede kon de goed uitgespeelde counter afronden.

Korea kwam haast niet in de buurt van de cirkel, maar een spaarzame aanval in de negende minuut leverde een korte hoekslag op voor de Aziaten. Deze werd niet uitgevoerd zoals ingestudeerd, maar de bal belandde via de stick van Mihyun Park achter Joye Sombroek.

In het derde kwart bleef Oranje beter, maar ook de slordigheid verdween niet uit het spel. Twee minuten in het vierde kwart viel de bevrijdende treffer pas. Ginella Zerbo onderschepte een bal van de Koreaanse verdediging. De SCHC-spits was niet zelfzuchtig en speelde af op Maria Verschoor, die voor de 1-2 zorgde.

Reageer