HWL3 Valencia: De finales

De Hockey World League in Valencia kwam zondag tot eind met de finale tussen China en Groot-Brittannië. De overige ploegen streden nog om de resterende plekken, waarvan plek drie nog olympische kwalificatie betekende. Het was Duitsland en Argentinië dus alles aan gelegen om alles uit de kast te trekken.

Engeland - Duitsland dames WK RU
© Roel Ubels

11.30 uur 7/8: Zuid-Afrika – Ierland 4-0

Op de laatste HWL-dag herstelde Zuid-Afrika zich enigszins van een teleurstellend toernooi. Dankzij doelpunten van Candice Manuel, Lisa-Marie Deetlefs, Lilian du Plessis en Kelly Madse wonnen de Afrikanen met liefst 4-0 van Ierland. In de openingswedstrijd in Valencia verloor Zuid-Afrika nog met 1-4 van de Ieren. Met de winst pakt Zuid-Afrika de zevende plek op deze HWL.

14.00 uur 5/6: Spanje – Verenigde Staten 1-3

Beatriz Perez kon de Spaanse ploeg nog net in Q1 op voorsprong zetten, maar daarna was het woord aan de Amerikanen. Katie Reinprecht bracht de VS op gelijke hoogte, Kathleen Sharkey zorgde voor de 1-2 en Michelle Vittese scoorde zelfs een derde keer. Spanje moet genoegen nemen met een zesde plek dit toernooi, terwijl de VS vijfde wordt op deze HWL.

16.30 uur 3/4: Duitsland – Argentinië 1-1 *Duitsland wint na shoot-outs (3-1)

Duitsland pakt een ticket naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro en deed dat van schijnbaar geslagen positie. Opnieuw maakte Die Danas een laat doelpunt, dit keer was Anissa Korth Duitse heldin. Kristina Reynolds kroonde zich vervolgens koningin van de shoot-outs door drie inzetten van Las Leonas te keren.  Jana Teschke maakte de winnende shoot-out.

19.00 uur finale: Groot-Brittannië – China 2-0

Groot-Brittannië zette een indrukwekkende reeks neer deze HWL III. De Britten wonnen achtereenvolgens van Spanje, Argentinië, China, Zuid-Afrika, Duitsland en in de finale opnieuw van China. Het olympisch ticket was al langer veilig, en de Britten zullen voldoende zelfvertrouwen getankt hebben voor het aanstaande Europees Kampioenschap in eigen land.

De eindstand van de halve finaleronde van de Hockey World League in Valencia:

1. Groot-Brittannië
2. China
3. Duitsland
4. Argentinië
5. Verenigde Staten
6. Spanje
7. Zuid-Afrika
8. Ierland
9. Canada
10. Uruguay

Reageer