HWL3 Valencia: De halve finales

In de Hockey World League in Valencia zijn vandaag (zaterdag) de halve finales en de wedstrijden om de laatste vier plekken gespeeld. De Verenigde Staten en Ierland troffen elkaar, net als in de poulefase toen de Europeanen met 0-2 wonnen. Zuid-Afrika en Spanje speelden het andere verliezersrondeduel. In de halve finale troffen Argentinië en China elkaar. Duitsland speelde tegen Groot-Brittannië, dat tot nu toe al haar wedstrijden won.

Argentinië China dames WK RU

11.30 uur 5/8: Verenigde Staten – Ierland 6-1

De Verenigde Staten wonnen afgetekend van Ierland, dat in de poulefase nog zo knap eerste werd. Lauren Crandall en Katie O’Donnell scoorden beiden twee keer voor hun land. Anna O’Flanagan deed in het derde kwart wat terug, Paige Selenski en Jill Witmer brachten de score op 6-1. Ierland speelt dus ondanks de flitsende start morgen om de negende plek op deze HWL III in Valencia. De VS mag nog proberen de vijfde plek te veroveren tegen Spanje.

14.00 uur 5/8: Zuid-Afrika – Spanje 0-2

Zuid-Afrika blijft zonder overwinning op deze HWL III. De Afrikanen kwamen tegen Spanje niet tot scoren. Alicia Magaz opende de score vlak voor het verstrijken van de tijd in het eerste kwart, direct na de hervatting maakte Lola Riera de 0-2. De Spanjaarden wonnen niet zonder kleerscheuren. Roxio Ybarra, volgend seizoen spelend voor Oranje Zwart, moest naar de kant met geel en Begoña Garcia werd zelfs met twee keer geel naar de kant gestuurd. Zondag nemen de Europeanen het nog tegen de VS op in de strijd om de vijfde plek. Zuid-Afrika mag tegen Ierland proberen het toernooi positief af te sluiten.

16.30 uur halve finale: Argentinië – China 1-2

China staat in de finale van de HWL III en is er volgend jaar bij tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De Chinese vrouwen speelden een slechte groepsfase, met enkel een overwinning op Canada. In de kwartfinale tegen Ierland kwamen de Aziaten net als de opponent niet tot scoren. Shoot-outs waren hen gunstig gezind. Desondanks stond China er in de halve finale tegen Argentinië. Carla Rebechhi zette de Zuid-Amerikanen op 1-0, maar een minuut later kwam China via Mengyu Wang op gelijke hoogte. Diezelfde Wang maakte vier minuten voor tijd de winnende. Alle doelpunten vielen uit strafcorners. De Argentijnen maken zich op voor de strijd tegen Duitsland om de derde plek, die eveneens plaatsing voor de Spelen betekent.

19.00 uur halve finale: Groot-Brittannië – Duitsland 1-0

Groot-Brittannië wint weer. Lily Owsleys treffer in het eerste kwart bleek genoeg voor de zege op Duitsland. De Britten hebben nu al hun zes wedstrijden gewonnen en lijken de favoriet in de finale tegen China. Het Olympische ticket is in ieder geval al binnen. Dat geldt nog niet voor onze oosterburen. Zij mogen morgen in de wedstrijd tegen Argentinië op herkansing.

Gisteren (vrijdag) won Canada de strijd om de negende plek met 2-0 van Uruguay.

Reageer